Aplikacije za sportsko klađenje

U današnje vrijeme, gotovo da i nema kvalitetnih i dobrih kladioničara koji ne koriste aplikacije za sportsko klađenje. Odnos pristupa korisnika se znatno promijenio posljednjih godina. Online klađenje više ne podrazumijeva samo klađenje preko računala u toplini vlastitog doma, čak većina korisnika svoje tipove odigrava preko smartphone-a ili tablet-a.
Modernizacija i tehnologija promijenile su navike korisnika, olakšali im pristup, a to se najviše vidi na klađenju uživo koje većina igrača odigrava preko pametnih telefona. Zaista, tko želi sjediti za kućnim računalom tijekom odigravanja utakmice i čekati da se ukaže prava prilika?

U nadolazećoj recenziji, testirali smo mnoštvo aplikacija sportskog klađenja na tržištu. Odgovaramo na pitanja o količini i sadržaju kladioničke ponude, tehničke mogućnosti pojedine aplikacije i što s njom možete dobiti, kao i program dodjeljivanja bonusa za korisnike na mobitelu.

Pročitajte više

Aplikacije Kladionica 2021

Operator Image
 • Download i HTML5 web aplikacija
 • Velika ponuda za klađenje
 • In-play scoreboards
1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice sada se kladiti
Operator Image
 • Klađenje iz preko 75 vrsta sportova
 • Pregled svih aktuelni opklada uživo
 • Cash Out uz samo nekoliko klikova
100€
50% do 100€ Bonus Dobrodošlice sada se kladiti
Operator Image
 • Pravi bonus dobrodošlice
 • Bolji design nego obićna web stranica
 • Gledajte utakmice uživo
25€
100% do 50€ Bonus Dobrodošlice sada se kladiti
Operator Image
 • Jasan Pregled za klađenje
 • Potpun izbor se može koristiti kroz aplikaciju
 • Mogućnost vođenja računa
$30
Nema bonusa dobrodošlice sada se kladiti
Operator Image
 • Klađenje uživo
 • Prekrasan mobilni dizajn
 • Pokrivanje globalnog tržišta
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice sada se kladiti

Kriteriji za procjenu kvalitete aplikacije za klađenje

Aplikacija za sportsko klađenje nije samo „aplikacija“, niti su sve aplikacije vezane za sportsko klađenje jednake. U nastavku, saželi smo najbitnije stvari koje treba sadržati mobilna aplikacija za online sportsko klađenje.

Širina ponude

Ponuda sportova razlikuje se od kladionice do kladionice. Primjerice, svugdje možete naći nogomet, tenis ili hokej na ledu. Međutim, kada sagledamo ponudu ostalih sportova, vidimo jasne razlike između kladionica. Dio priređivača cilja samo na „glavne“ sportove koje nudi igračima za klađenje, zanemarujući sportove koji donose manje prometa. S druge strane, postoji  dio priređivača koji nudi igračima „egzotičnije“ sportove, sportove koji nisu globalno popularni,  tako da njihovi korisnici mogu se kladiti na daskanje, šah, vaterpolo ili futsal. Neke, uglavnom s područja Velike Britanije, u ponudi imaju društveno važne događaje poput političkih izbora ili atraktivnih TV događaja poput dodjele Oskara.

Vratimo se na same aplikacije, treba napomenuti da je bitno da je cjelokupna ponuda pojedinog priređivača dostupna na svim platformama pa tako i mobilnoj. Ovdje ne govorimo samo o broju sportova na koje se možete kladiti, nego i na količinu razrade pojedinog događaja , poput klađenja na hendikepe, zbrojeve golova kao i drugih razrada koje su u regularnoj ponudi.

Ključni dio svake mobilne aplikacije za sportsko klađenje zasigurno je ponuda klađenja uživo. Kod događaja u tijeku, u pitanju su sekunde, koje za igrače mogu značiti priliku koju treba iskoristiti. Trenutna reakcija moguća je samo putem uređaja koje imate uz sebe , a to su pametni telefoni ili tableti. Najbolje aplikacije sportskih kladionica uz live ponudu nude i mogućnost praćenja live streama događaja na kojeg se možete kladiti.

Uplate i isplate

Ako ste iskusni u sportskom klađenju, sigurno vam se dogodila situacija da ste naišli na ponudu koju ste mislili iskoristiti, ali nemate sredstava na korisničkom računu. U tom trenutku, jedina mogućnost da odigrate željeni sportski događaj jest trenutna nadoplata računa. Svaka dobra aplikacija za sportsko klađenje uključuje i izbornik vezan za račun preko kojega je moguće upravljati sredstvima. Uplate (deposit) na korisnički račun moguće su preko kreditnih (Mastercard) ili debitnih (Visa) kartica, putem e-novčanika (e-wallet: PayPal, Skrill, Neteller) ili pre-paid metodama (e-bon, Paysafecard).

Osim uplata, aplikacije trebaju imati i mogućnost isplate tj. povlačenja sredstava s korisničkog računa. Međutim, trebate znati da isplate nisu direktne i trenutne, jer ne izvršavate ih vi sami. Kladionice obrađuju svaki zahtjev za isplatom što može trajati 24-48 sati od trenutka vašeg zahtjeva za isplatom.

Osim toga, neke kladionice uvjetuju dodatnu kontrolu i verifikaciju svakog korisnika prije prve isplate. S obzirom na kompleksnost metoda kontrole, ali i sigurnosne rizike, kroz aplikaciju je moguće zatražiti isplatu sredstava, ali izvršavanje same isplate nije moguće.

Korisnička podrška

U bilo kojem trenutku, mogu  vam se dogoditi nejasnoće i određena pitanja na koja ne možete naći odgovor. Vrhunske kladionice daju vam mogućnost kontakta s korisničkom podrškom direktno kroz samu aplikaciju, tako da današnje aplikacije čak imaju implementiran live-chat, gdje direktno se može komunicirati s operaterima u korisničkoj podršci. Alternativa može biti podrška putem e-mail-a ili broj telefona specijaliziran za upite korisnika. Pojedine kladionice nude specijaliziranu podršku u slučaju poteškoća s aplikacijom, iako, uobičajeno je da kladionice na desktop verzijama stranice imaju veće mogućnosti pristupa korisničkoj podršci.

Korisničko iskustvo

Jedan od važnijih parametara koji određuju kvalitetu aplikacije za sportsko klađenje, jest naravno, pristupačnost korisniku. Razlozi su jasni, ako morate potrošiti sate tražeći na mobitelu pravi koeficijent za kojeg ste zainteresirani, vrlo brzo će vas proći volja za igranjem, a možete ga i propustiti jer ste ga previdjeli. Zbog toga, navigiranje kroz sadržaj mora sadržati logiku koja će igraču olakšati navigaciju na aplikaciji. Prema našim procjenama, za doći do željenog događaja, trebali biste doći u 4-5 klikova. Na mobilnim uređajima, odabir jednostavnog ili sistemskog listića, odigravanje jednog tipa oklade (single) ili listića s akumuliranim događajima, trebali bi moći napraviti s jednim potezom vašeg prsta.

Da bi ta navigacija bila olakšana, najbolje aplikacije online kladionica imaju mogućnost prikaza atraktivnih događaja u tijeku na svojoj početnoj stranici. Samo jedan dodir na ekranu vašeg mobitela dovoljan je za postavljanje vašeg odabira na listić. Osim toga, sve je više kladionica koje pružaju mogućnost izdvajanja određenih natjecanja koja su zanimljiva korisniku kroz koje se može doći puno brže nego standardnim putem. Primjerice, na većini aplikacija s nogometnom ponudom izdvojene su „lige petice“ i važna natjecanja s obzirom na vaš interes.

Za proces snalaženja pri traženju i navigiranju kroz aplikaciju, bitno je da su izbornici lako uočljivi, imaju svoje klikabilno polje veće i tako igraču smanjuju mogućnost pogreške prilikom navigacije, do kojih bi sigurno došlo u slučaju da su izbornici stisnuti, a polja za dodir manja i neuočljiva. Ovaj segment prilagodbe treba optimizirati za više rezolucija, osobito kod manjih ekrana na mobilnim uređajima.

Vizualni identitet kod mnogih aplikacija obično je ujednačen s identitetom priređivača i dizajnom je sličan desktop verziji web stranice. Igračima se na taj način kladionica približava, a igrač zna što može očekivati pri navigaciji i snalaženju kroz aplikaciju. Dizajnerski dio nismo ocjenjivali budući da se radi o subjektivnom dojmu pojedinca, no na aplikacijama ne preporučuje se gomilanje sadržaja raznim reklamama, vizualima i stvarima koje mogu zbuniti korisnika. U tom slučaju vrijedi izreka „manje je više“. Ipak, treba naglasiti da je većini kladionica u interesu da budu prepoznatljivi korisnicima svojim jedinstvenim izgledom i dizajnom stranice na svim kanalima.

Dostupnost aplikacija na operacijskim sustavima (Android, iOS i sl.)

Kladionice svojim igračima u pokretu (mobitel, tablet) mogu omogućiti pristup na više načina. Jedan od njih je i prilagodba postojeće web stranice za mobilne pretraživače (HTML 5), a drugi primjer su već spomenute posebno programirane aplikacije. Prednosti prilagodbe postojeće stranice mobilnim uređajima su očiti na prvi pogled. Korisnik ne mora ništa preuzimati, samim upisivanjem url adrese u svoj pretraživač, stići će na traženo mjesto.

Ako govorimo o pametnim telefonima, njih pokreću operacijski sustavi putem kojih je moguće s trgovine aplikacijama preuzeti željeni sadržaj. Ako posjedujete iPhone ili iPad, možete preuzeti neke od aplikacija upravo putem iTunes servisa dostupnih na vašem tržištu. Imate li Android uređaj, a želite preuzeti neke od aplikacija za sportsko klađenje, do njih ćete morati doći preuzimanjem sadržaja s web stranice priređivača, a na svom uređaju omogućiti preuzimanje aplikacija iz „nepoznatih izvora“ kako bi preuzeli i instalirali traženu aplikaciju (apk aplikacija). Službena trgovina za Android uređaje, Google PlayStore još uvijek ne nudi mogućnost preuzimanja aplikacija na Hrvatskom tržištu radi stroge politike i kontrola sadržaja na Google Play trgovini. Međutim, stvari se polako pomiču i u tom smjeru, tako da danas postoje neke kladionice na Britanskom tržištu sa službenim aplikacijama na Google Play trgovini,  a neki čak su razvili aplikacije i za druge mobilne platforme poput Windows Phone-a.

Dakle, kako prepoznati dobru aplikaciju?

Ako imate korisnički račun u prethodno odabranoj kladionici, potrebno se prijaviti sa svojim korisničkim podacima. Vrlo brzo ćete prepoznati ima li ta kladionica kvalitetnu i dobru aplikaciju.

Bitno je da imate direktan i brz pristup svim uobičajenim stavkama na koje ste navikli, poput pristupa vašem računu, povijesti odigranih listića i izvršenih transakcija, ili pristupa ponudi gdje možete  unutar nekoliko sekundi doći do željenog događaja i uplatiti vaš iznos. Za vas smo ponovno izdvojili glavna obilježja koja vam može pružiti kvalitetna aplikacija za sportsko klađenje:

 • Dostupnost potpune ponude
 • Mogućnost i dostupnost ponude za klađenje uživo
 • Izdvojen atraktivan sadržaj za lakši pristup najvažnijim aktualnim natjecanjima
 • Brza i jednostavna navigacija i snalaženje na stranici, prilagodba za male ekrane (velike tipke)
 • Mogućnost uplate i isplate sredstava
 • Uspostavljanje kontakta s korisničkom podrškom
 • Integrirana Cash-out opcija
 • Integrirane sve mogućnosti za pristup korisničkom računu
 • Čist i prepoznatljiv izgled, bez gomilanja reklama i oglasa

Bonus program za mobilne korisnike – posebna pogodnost

Spomenut ćemo i da neki priređivači sportskog klađenja na internetu dodatno nagrađuju igrače koji koriste aplikacije s dodatnim bonus iznosom.

Besplatna oklada (Free Bet) za prvu okladu

U pravilu, priređivači ovdje nerijetko nude besplatne oklade (free bet, obično u iznosu od npr 10. Eura), za prvi odigrani listić sportskog klađenja na mobitelu. Da bi ostvario navedeni iznos, i omogućio si isplatu sredstava, korisnik obično mora zadovoljiti prethodno zadane uvjete. Ako ih zadovolji, igrač ostvaruje mogućnost besplatne oklade (free-bet).  Nerijetko, kladionice uvjetuju dodjelu besplatne oklade kao neku vrstu cashback opcije. To znači, da možete ostvariti free-bet iznos samo ako prvi odigrani listić na mobitelu ne bude dobitan.

Bonus za nove korisnike

Naravno, niti novoregistrirani korisnici kladionice koji su se registrirali preko aplikacije, neće ostati uskraćeni za svoj bonus dobrodošlice. Kod pojedinih kladionica, to može značiti da pri samoj registraciji na vaš račun stiže bonus iznos, čak i bez uvjeta prve nadoplate (deposit).

Kod drugih pak, bonus iznos može ovisiti o nekim uvjetima koja ovise o korisniku, poput prve nadoplate računa. U većini slučaja radi se o dodjeljivanju 100% bonusa za nove korisnike koji su uplatili sredstva i tako si udvostručili iznos raspoloživ za klađenje. Naravno , za isplatu tog raspoloživog iznosa kladionice često postavljaju dodatne uvjete koje korisnik treba zadovoljiti prije nego što mu bude omogućen zahtjev za isplatom sredstava.

Savjeti za klađenje putem mobilnih aplikacija

U nastavku saželi smo 3 kratka savjeta vezana za klađenje preko mobilnih uređaja, kako bi bili uspješni i spremni za reakciju  u pravo vrijeme.

 • Budite smireni i staloženi : pristup kladionici preko vašeg džepa, omogućava vam da budete u toku s posljednjim promjenama koje se događaju iz sata u sat. S obzirom na to, treba ostati smiren i pribran s odabirom vaših tip-ova i ne žuriti i postavljati si trenutne ciljeve. Puno je bolje za vas ostati defenzivan u slučaju gubitka, nego se „vaditi“ i tražiti brze načine kako povratiti izgubljeno. Klađenje uživo posebno je specifično jer prilike se ukazuju u svakom trenutku i tako igrača mogu staviti na kušnju. Kod klađenja uživo, savjetujemo da igrate s manjim ulozima, budući da je nemoguće se unaprijed pripremiti i analizirati događaj koji je u tijeku.
 • Pratite svoju strategiju: u svakom trenutku i bilo gdje, pa i na svom mobilnom uređaju, imajte kontrolu nad svojim ulozima, racionalno raspolažite sredstvima i prije svake uplate detaljno odradite sveobuhvatnu analizu, koja će vam pomoći da utvrdite vaše šanse za pogotkom.
 • Iskoristite ponuđene bonuse: mehanizam besplatnih oklada (free-bet) koje kladionice nude za korisnike svojih aplikacija, omogućava vam da se okušate u klađenju bez posljedica. Čak i ako pogrešno procijenite ishod odigranog događaja, nećete izgubiti ništa.

10 čestih pitanja vezana za aplikacije za sportsko klađenje

Kako se kladiti na mobitelu?

Klađenje možete započeti putem aplikacija nakon što ste pročitali vodič “Aplikacije za sportske klađenje“ na ovom web mjestu.

Je li sigurno kladiti se putem mobitela i tableta?

Da, sigurno je kladiti se putem aplikacija ili mobilnih web stranica putem mobilnih telefona i / ili tableta. Sve aplikacije za klađenje o kojima se govori na našoj web stranici nisu ništa drugo nego sigurne i pouzdane, što znači da im se može vjerovati kada su u pitanju bankovni podaci i osobni podaci. Mnogi koriste vrhunske SSL enkripcije kako bi spriječili trećim stranama da pristupaju takvim informacijama, zajedno s nizom drugih sigurnosnih mjera.

Mogu li koristiti više aplikacija za klađenje na mobilne uređaje?

Apsolutno! Igrači mogu besplatno preuzeti i koristiti onoliko aplikacija za klađenje koliko žele, s tim da im je ograničenje prostora za pohranu na uređaju jedino što im može stati na put. Naši stručnjaci predložili su neke od vodećih aplikacija za klađenje na mobilnim uređajima dostupne u Hrvatskoj na ovoj stranici. S obzirom na to da web-lokacije za klađenje imaju različite značajke i trebali biste ih iskoristiti sve.

Jesu li promocije dostupne na web mjestu dostupne i za mobilne uređaje?

Da. Kao rezultat toga, korisnicima će se pripisati bonus sredstva bez obzira na kojoj se platformi nalaze, a mnoge najbolje kladionice sada u 2021. godini nude promocije specifične za mobilne uređaje, uključujući besplatne oklade i povećanje kvota.

Trebam li platiti za korištenje aplikacija za sportsko klađenje?

Ne, aplikacije za sportsko klađenje mogu se besplatno preuzeti i koristiti.

Jesu li mobilne aplikacije za sportsko klađenje ekskluzivne samo za iOS uređaje?

Ne, aplikacije za klađenje putem mobilnih uređaja u Hrvatskoj mogu se koristiti i na Androidu, Windows Phoneu i Blackberryju. No ovisi od toga da li kladionica ima mobilnu aplikaciju u ponudi. Najbolje online kladionice uglavnom nude aplikaciju za sportsko klađenje za sve uređaje.

Da li aplikaciji za mobilno klađenje nedostaju neke značajke?

Aplikacije za klađenje na mobilnim uređajima ne nedostaju značajke. Naprotiv, mogu imati dodane posebne značajke.

Mogu li aplikaciju upotrebljavati u inozemstvu?

Da, aplikacije možete koristiti bilo kada i bilo gdje. Sve što vam je potrebno je pristup internetu.

Jesu li na aplikaciji za sportsko klađenje dostupna sva sportska tržišta?

Većina kladionica ponudit će isti broj sportskih tržišta kada su u pitanju i njihove radne površine i mobilne platforme, no ukupan će broj biti ponekad pojednostavljen kada je riječ o aplikacijama za klađenje. Kao rezultat toga, važno je pogledati preglede naših aplikacija prije obrade bilo kojeg preuzimanja.

Mogu li podići dobitke putem mobilnih aplikacija?

Većina aplikacija za sportsko klađenje omogućuje korisnicima da izravno uplate i povuku sredstva putem mobilnog uređaja, a vrijeme čekanja razlikuje se ovisno o načinu bankarstva koji je odabrao klijent. Obavezno provjerite uvjete i odredbe u ovom području prije preuzimanja.

Budućnost klađenja je u razvoju aplikacija

Priređivači usluga sportskog klađenja idu u korak s vremenom. Odjeli tehničkog razvoja u svakoj kladionici svakodnevno rade na unapređenju usluga i mobilnih aplikacija kako bi u svakom trenutku bili aktualni. Razvoj aplikacija više nije u početnoj i probnoj fazi, on se danas nastavlja na kontinuiranoj razini. Bez obzira koji pametni telefon ili table koristite, možete biti sigurni da ćete pronaći kladionicu koja će vam omogućiti ono što tražite, a to je pristup mobilnom sportskom klađenju. Danas su aplikacije moderne i bit će sve modernije jer su postale glavna poveznica između online kladionice i korisnika.

Predstavljamo 4 najbolje aplikacije za klađenje

Svaka renomirana i kvalitetna kladionica obično svojim korisnicima nudi i svoju mobilnu aplikaciju. U nastavku predstavljamo kladionice koje su u vrhu po pitanju mogućnosti i prilagodbe sučelja na mobilnim uređajima.

Betway

Betway AppBetway nudi pristup svojim korisnicima na mobilnim uređajima na više načina. Osim što imaju prilagođenu stranicu za internet pretraživače na mobitelu, moguće je i preuzimanje posebnih aplikacija za uređaje koji podržavaju najveće operacijske sustave iOS  i Android.

Ova britanska kladionica je na tržištu još od 2006, a od tada se i profilirala kao jedan od lidera na tržištu. Ponuda je raznovrsna i široka, korisnici mogu na dnevnoj razini birati između 35 i 40 različitih sportova. Koeficijenti su im visoki i stabilni, što dodatno ide u prilog korisnicima. Betway na svojoj aplikaciji nudi mogućnost uplate i isplate preko PayPal servisa, jednog od najbržih i najsigurnijih danas. Uz sve to, pristup korisničkoj podršci  je besplatan i dostupan na svim platformama.

Zaključak: Aplikacije za sportsko klađenje dostižu vrhunac

Mobilne aplikacije za online sportsko klađenje, postale su više od običnog dodatka namijenjenog širenju baze korisnika. Danas, mobilne aplikacije postaju glavni kanal kroz kojeg kladionice generiraju najviše prometa preko interneta. Prema našem istraživanju, 95% svih uplata na live klađenje, učinjene su upravo preko mobilnih uređaja. Naš test pokazao je da kladionice danas rade na najvišem nivo-u po pitanju tehničkog razvoja, s tendencijom dodatnog rasta.

Danas postoji i više načina na koje možete pristupiti svojoj kladionici preko mobitela. Ako ne želite preuzimati ništa na vaš mobitel, odabrat ćete opciju klađenja preko mobilnog internet pretraživača (browser), za koje su sve renomirane kladionice prilagodile svoje stranice. Ako preferirate još komforniji pristup s maksimalnim mogućnostima, odabrat ćete klasične aplikacije. Što god odabrali, to sigurno neće utjecati na raspoloživost ponude jer je ona danas u potpunosti dostupna kao i na desktop verziji stranice. Brojne kladionice nude mogućnost uplate i isplate sredstava (ne vrijedi za sve metode plaćanja), a najbolje od njih nude čak i live-chat, kontakt s korisničkom podrškom.

Iskustvo korištenja aplikacija također je doseglo visoku razinu, u našem testu došli smo do zaključka da se kroz puno aplikacija može lako i jednostavno navigirati i snaći. Nakon početne faze prilagodbe i navikavanja, čak i početnici su spremni za iskustvo mobilnog klađenja. Uz sve navedeno, dodatne pogodnosti igranja na mobilnim platformama kao što su bonusi koje daju određene kladionice, samo su šlag na tortu s kojim završavamo ovu temu.

1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice
€20
Uložite 20€ Uzmite 20€
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
€100
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice