2019 Roland Garros – Najava i Tipovi za klađenje

    U nedjelju 26. lipnja počinje drugi Grand Slam u Teniskom kalendaru – Roland Garros, gdje će Rafael Nadal pokušati da obrani svoje prošlogodišnje titule, dok se veliki Roger Federer vraća na parišku šljaku nakon četiri godine odsustva sa ovog turnira. Nadal juri svoju 12-tu titulu na Roland Garrosu, dok će Đoković pokušati da postane prvi čovjek u Open Eri koji je osvojio sva četiri Grand Slam natjecanja makar dva puta.

    U ženskoj konkurenciji će Naomi Osaka pokušati da produži svoj pobjednički niz – nakon što je osvojila prošlogodišnju US Open i ovogodišnji Australian Open, pokušat će da dođe do trećeg Grand Slam naslova zaredom.

    Za trofej će se boriti i mlade nade tenisa poput Tsitsipasa, Thiema, Zvereva i Čorića, i bit će vrlo uzbudljivo vidjeti može li netko od ovih iznimno talentiranih mladih igrača konačno napraviti veliki korak i ugroziti „Veliku Trojku“ u Grand Slam natjecanjima. Kladionice diljem svijeta su spremile sjajne ponude za igrače i možemo slobodno reći da nas očekuje dva tjedna sjajnog tenisa i fenomenalnih oklada. Počet ćemo prvo pričom o muškoj konkurenciji i o tome kako kladionice rangiraju najbolje svjetske tenisače.

    Roland Garros 2019 u muškoj konkurenciji

    Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer su po tko zna koji put proglašeni za prva tri nositelja na nekom Grand Slamu. Branitelj titule, Rafael Nadal, je žestoko favoriziran od strane kladionica, a u kladionici 888sport je kvota da „kralj šljake“ osvoji dvanaesti RG naslov 2.10, dok se i u drugim kladionicama koeficijenti na pobjedu Nadala kreću od 1.7–2.0. Ovo su zapravo čak i prilično visoki koeficijenti ako se uzme u obzir da je prethodnih godina oklada na pobjedu Nadala donosila svega €50–60 na uloženih €100.

    Rafael Nadal

    Rafael Nadal

    Međutim, on je tek nedavno u Rimu došao do svoje prve titule ove godine jer je u nešto slabijoj formi, što je i navelo bookmakere da počnu sumnjati u Rafinu pobijedu. Ako želite vidjeti cjelokupnu ponudu 888sport kladionice za ovogodišnji French Open, kliknite ovdje.

    Drugi favorit prema mišljenju svih kladionica je naravno Novak Đoković, koji ulazi sa velikim samopouzdanjem u ovaj turnir jer je osvojio posljednja tri grand slam naslova. On je također osvojio turnir na šljaci u Madridu i stigao do finala u Rimu, gdje je poražen upravo od Nadala. Novak je također jedini čovjek (osim Soderlinga) koji je uspio poraziti Rafu na ovom turniru, i to sa uvjerljivih 3:0 u četvrtfinalu 2015. Godine.

    Kvota na njegov trijumf se kreće od 2.9 do 3.6 (Betfair). Betfair je poznat po sjajnim koeficijentima za klađenje, tako da preporučujemo da budete u tijeku i pratite promjene kvota na sajtu ove kladionice, a to možete uraditi i tako što ćete kliknuti ovdje.

    Federer će ove godine zaigrati na French Openu nakon četiri godine pauze, a taj turnir će odigrati apsolutno rasterećeno, desetljeće nakon što je prvi (i jedini) put ovdje osvojio trofej. Svakako da je Federer već u poznim godinama i da je šljaka njegova najslabija podloga, ali ga svjetske kladionice i dalje ne otpisuju u potpunosti – kvota na njegovu pobjedu se kreće od 11.5 (1xbet) do 40.00 (Betfair). Roger je najopasniji kada igra bez pritiska, što je i pokazao u prethodnih nekoliko godina kada je osvojio čak tri grand slam naslova.

    Next Gen nosioci

    Ovdje je svakako predvodnik prošlogodišnji finalist Dominic Thiem koji je ove godine uspio poraziti Rafu Nadala u polufinalu Barselone, a i osvojiti masters u Indian Wellsu. On je prema mišljenju mnogih uz Nadala i Đokovića najbolji igrač na ovoj podlozi, i kladionice mu daju solidne šanse da osvoji trofej – koeficijenti se kreću od 5.7 (1xBet) do 7.00 (888sport).

    Prema kladionicama, naredni favorit iz Next Gen ekipe je Stefanos Tsitsipas – iznimno talentirani mladi Grk koji je ove godine uspio savladati Nadala na šljaci, kao i dvostrukog uzastopnog šampiona Australian Opena, Rogera Federera, u četvrtfinalu tog Grand Slama. On je također stigao do finala u Madridu gdje je poražen od Đokovića, i polufinala u Rimu gdje je Nadal bio bolji od njega. Kvote na pobjedu Tsitsipasa variraju od 16.00 (1xbet) do 21.00 (William Hill).

    Treći favorit iz ove skupine mladih talenata je Alexander Zverev koji se cijele godine muči pronaći svoj ritam i ispada u ranim fazama natjecanja, bez obzira na kojoj se podlozi igraju. Zverev je nakon prošlogodišnjeg trijumfa u završnom mastersu u Londonu nad Novakom Đokovićem upao u užasan niz poraza i nije uspio osvojiti niti jedan turnir ove godine. To je vjerojatno i razlog zbog kojeg i kladionice ne smatraju da bi mogao napraviti neko čudo u ovogodišnjem Roland Garrosu. Kvota na njegovu pobjedu je najveća u 888sportu (41.00), dok mu kladionica 1xbet daje znatno veće šanse (18.00).

    Naši favoriti iz sjene

    Bilo bi suludo savjetovati bilo koga da se okladi protiv Nadala na šljaci, posebno na Roland Garrosu koji je osvojio nevjerojatnih 11 puta, ali ako izuzmemo Nadala i ako bi hipotetički pretpostavili da postoji vjerojatnost da on neće osvojiti turnir, onda postoje dva igrača na koja se vrijedi kladiti na ovom turniru. Naravno, sve ovisi o ždrijebu i toga tko će se naći u Nadalovoj polovici, ali kvote na ovu dvojicu mladića su iznimno atraktivne, i mi osobno smatramo da nije loše okušati sreću kladeći se na njih.

    Tenisač koji smatramo da bi mogao napraviti pometnju na ovom turniru a koji nije među glavnim favoritima je Stefanos Tsitsipas. On je ove godine napravio sjajne rezultate i u više navrata pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od predvodnika nove generacije. Pobijedio je Đokovića prošle godine na mastersu u Torontu, pobijedio je Federera na Australian Openu ove godine i dobio Nadala u Madridu na šljaci. Posjeduje kompletnu igru i iznimno kvalitetne udarce sa osnovne linije. Kreće se nevjerojatno za svoju visinu i ima veoma dobar servis. Ono što je najvažnije, pokazao je da je dovoljno mentalno jak da se nosi sa igračima iz Velike trojke. Kvota na njegovu pobjedu je 21.00 u William Hillu, što je po nama lijepa šansa za veliku zaradu.

    Drugi tenisač koji bi mogao ugroziti Rafin tron ovdje je Alexander Zverev, a nije među glavnim favoritima prema kladionici. On je osvajao velike turnire na šljaci u prošlosti, a prošle godine je u Londonu najavio da je konačno stiglo njegovo vrijeme. Ima sve predispozicije da napadne Grand Slamove, ali ove godine izgleda da ima problema sa psihom i ne uspijeva da pronađe svoju igru. Ako je bude pronašao, biće svakako jedan od favorita za osvajanje turnira, a 888sport kladionica nudi koeficijent 41.00 da se ovako nešto dogodi. Čak i ako niste previše uvjereni u ovakav ishod, vrijedi pokušati, makar i za slabiju uplatu.

    Tenisači koji su osvajali ovaj turnir prethodnih godina

    Roland Garros 2019 – Kvote na pobjednika u muškoj konkurenciji

    Roland Garros u ženskoj konkurenciji

    Što se tiče ovog natjecanja u ženskoj konkurenciji, ove godine će biti vrlo neizvjesno, s obzirom da je ženski tenis procvjetao u posljednje vrijeme, jer sada kada je Serena ranjivija nego ikada, mnoge dame vide to kao priliku da se proguraju u svjetski vrh tenisa. Prošlogodišnja šampionka Simona Halep je glavni favorit, a kvota na njenu pobjedu je 5.50 u kladionici 888sport. S obzirom da je šljaka njena omiljena podloga i da na ovoj podlozi prikazuje iznimno visoku razinu tenisa, ovaj koeficijent predstavlja zbilja sjajnu šansu za pravljenje profita.

    Drugi favorit prema kladionicama je Kiki Bertens, igračica za koju nitko nije mogao do nedavno pretpostaviti da će biti jedna od glavnih kandidatkinja za podizanje trofeja, ali ona igra nevjerojatno ove sezone. Osvojila je turnir u Madridu i igrala dobro u Rimu. 888Sport nudi koeficijent 10.00 na njenu pobjedu, a imajući u obzir da u ženskom tenisu nema Rafe Nadala koji teroriše protivnike iz godine u godinu, smatramo da je ova kvota iznimno velikodušna od strane bookmakera.

    Nakon ove dvije sjajne mlade dame, kladionice najviše favoriziraju Karolinu Pliskovu koja je nedavno osvojila titulu u Rimu. Ako nastavi sa ovakvom igrom i u Parizu, onda je svakako kvota od 16.00 koju nudi 888sport na njenu pobjedu vrijedna pokušaja.

    Favoriti iz sjene u ženskoj konkurenciji

    Iako kladionice ne smatraju da ima neke šanse na ovom turniru, što i ima dosta smisla s obzirom da se povukla na tri od posljednja četiri natjecanja na kojima je nastupala, Serena Williams je i dalje velika prijetnja na svakom Grand Slam natjecanju. 888sport nudi 21.00 kvotu onima koji se žele okladiti na njenu pobjedu, a to je i više nego velikodušna ponuda s obzirom da se ovdje radi o osobi koja je osvojila nevjerojatnih 23 Grand Slam naslova u svojoj karijeri.

    Serena Williams

    Serenina karijera se očito bliži kraju, i svakako da će ona iskoristiti svaku priliku da proba da stigne rekord Margaret Court i osvoji rekordnu 24. titulu na najvažnijim natjecanjima u ovom sportu. Znamo da je Roland Garros njen „najslabiji“ turnir od sva četiri Slama, ali ako bude imala malo sreće sa ždrijebom i ozljede je zaobiđu, ne vidimo zašto ne biste okušali sreću na legendarnu amerikanku.

    Osim navedenih tenisačica tu je i Petra Kvitova kao netko tko bi mogao ozbiljno ugroziti Simoninu krunu. Kladionica Betfair nudi najbolju kvotu na njenu pobjedu od 17.00 i to je vrlo atraktivna ponuda za kladioničare jer je Kvitova igračica visokog kalibra i dvostruka osvajačica Grand Slam natjecanja. Ima jedan od najboljih forhenda na touru i jedan od boljih servisa, kao i solidne voleje i ogromno iskustvo na najvećim natjecanjima. Ako želite riskirati i pojuriti malo veću zaradu, Kvitova je netko tko bi vam mogao donijeti željene profite.

    Tenisačice koje su osvajale ovaj turnir prethodnih godina

    Roland Garros 2019 – Kvote na pobjednika u ženskoj konkurenciji