Koje vrste oklada postoje – činjenice i primjeri

Početnici koji žele ući u sportsko klađenje moraju se unaprijed upoznati s funkcioniranjem online kladionica. Ako ne razumijete značaj tržišta i povezane oklade za klađenje, nikada nećete moći dobiti željene dobitke.

U sljedećem vodiču, razni tipovi oklada su vam pokazali bliži pogled. Objasnit ćemo detaljnu funkcionalnost savjeta i pokazati vam konkretne načine naplate u slučaju dobiti.

Jedna oklada – klasična

Klasično tipkanje je pojedinačna oklada. Kupac odabire sportski događaj iz portfelja i stavlja svoju okladu na vjerojatnost uspjeha. Ako je njegovo predviđanje točna, karta je osvojila. Dobiva svoj ulog pomnožen udjelom dobiti kao povratak. Ako je vrh pogrešan, iznos igre će ići u blagajnu kladionice.

Kao primjer smo izabrali Bundesligu nogometnog meča između Bayer 04 Leverkusena i Bayern Munchena. U poznatoj britanskoj kladionici Betway igra se nudi kao što slijedi:

Bayer 04 Leverkusen vs. Bayern München 4,80 – 4,00 – 1,72

Ako želite uložiti deset eura na Bayern, račun za klađenje izgleda ovako:

 • Koristite: 10 eura
 • Stopa klađenja: 1.72
 • Moguća zarada: 17,20 eura

Kombinacija uloga – dobitak

Druga vrlo popularna vrsta oklada su kombinacija savjeta. Nekoliko utakmica na jednom ulošku za uloge stavljaju se zajedno. Kako se izgledi množe, potencijalni dobitak se brzo povećava. Poteškoće s kombiniranim okladama su da sve utakmice na listi moraju biti točne. Ne dopustite da zbog jedne  pogreške propadne sve.

U našem primjeru Bundeslige produžili smo klađenje još dviju utakmica.

 • Bayer 04 Leverkusen vs. Bayern München 4,80 – 4,00 – 1,72
 • 1. FSV Mainz 05 vs. Hertha BSC Berlin 2,15 – 3,30 – 3,75
 • FC Augsburg vs. 1. FC Köln 2.87 – 3.20 – 2.70

Pretpostavljamo u sve tri utakmice da postoji pobjeda. U ovom slučaju, naplata za okladu izgleda ovako:

 • Ulog: 10 eura
 • Oklade za klađenje: 1.72 x 3.75 x 2.70

Ukupna stopa: 17.42

 • Moguća zarada: 174,20 eura

Sistemsko klađenje

Treća poznata vrsta oklada su savjeti sustava. Posebno se koristi za osiguranje višestrukih oklada. Na ulog igra se nekoliko redova oklada. Čak i uz jednu ili dvije pogreške (ovisno o sustavu i omjeru vjerojatnosti) još uvijek se može zabilježiti dobit. Većina savjeta sustava može barem ograničiti dio gubitka. Naravno, oklade na sustav također imaju negativnu činjenicu. Potencijalni prinosi su znatno niži od usporedivih kombinacija.

Želimo ostati uz naš primjer. U tri utakmice, sustav “2 od 3” može se igrati. Utakmica se sastoji od tri linije: AB, AC i BC. Pretpostavljamo u našoj hipotezi da 1. FC Köln, tj. Utakmica C, ne pobijedi, dok FC Bayern i Hertha BSC pobjeđuju. Kao rezultat, klađenje sustava se rješava na sljedeći način.

 • Ukupni ulog: 30 eura (10 eura po redu)
 • AB: 1,72 x 3,75 x 10 € = 64,50 eura osvojeno
 • AC: 1,72 x 2,70 x 10 € = 46,44 eura izgubljeno
 • BC: 2,70 x 3,75 x 10 € = 101,25 eura izgubljeno

U našem primjeru udvostručili smo okladu, iako je pogreška ušla u našu okladu.

2 i 3 puta

Osim toga, sportsko klađenje razlikuje se od tržišta 2 i 3 puta. Razumijevanje ovoga bi vam trebalo biti vrlo jednostavno. Klasični 3-stazni ulog se može naći u nogometu ili na hokeju na ledu. Možete postaviti svoje savjete o pobjedi, neriješenom ili porazu. U dvosmjernom tržištu, nema neriješeno. To je sve o pobjedi ili porazu. Tipične su ovo teniske oklade.

Kick Tip: Preporučujemo da se posebno usredotočite na dvosmjerne oklade, osobito kada davatelji kladionica mogu slobodno igrati. Na ovaj način ozbiljno ograničavate moguće rizike gubitka.

Sport, lige i natjecanja

Koji sportovi, lige i natjecanja koje ste sastavili za kombiniranu ili sustavnu okladu na kladioničarskom psu odgovara vama. Kladionice su vam u ovom trenutku dale potpuno slobodnu ruku. Gotovo je nemoguće kladiti se u utakmicu Lige prvaka, zajedno s utakmicom Amateur Oberliga Nordost. Listić se može završiti s daljnjim odabirima iz rukometa, surfanja ili zimskih sportova – po želji.

Napomena: neke kladionice nude automatsko klađenje na određene kombinacije, na primjer, ako se samo jedan izbor u seriji posmatra. U ovom slučaju kombinacijska karta možda mora zadovoljavati određene uvjete u pogledu sporta i natjecanja. Isto vrijedi i za kombinacijske bonus dobitke koji se dodaju od nekih online pružatelja usluga uz prihod.

Opcije klađenja u dubini

Nema ni ograničenja na izbor klađenja u dubini mogućnosti klađenja. Na primjer, možete igrati utakmicu Bundeslige na pobjedi i drugi susret na golovima iznad / ispod. Oprez je potreban samo ako želite kombinirati nekoliko igara. Postoje ograničenja u ovom trenutku.

Zaključak: svaki prema svom stilu, ali obratite pažnju na Profitrend

Bez obzira na to odaberete li jednu, kombinaciju ili sustav klađenja. Uspjet ćete samo ako su utakmice na klađenju prije igre temeljito analizirane. Pokušajte pronaći vrijeme za to ako je moguće. Izračunajte vjerojatnost pojave rezultata vrlo precizno.

Imamo iskustvo da profesionalni sportski kladioničari uvjeti gotovo uvijek vole solo savjete. Svaka dodatna podudaranja na ulog za okladu povezana je s povećanim rizikom. Premda je moguća količina dobitaka u početku niža, na kraju je šansa da se trajno ulogira u “zelenoj površini” mnogo veća.