Real pronašao novog kupca za Kovačića

Sezona je završila, klubovi su se već okrenuli pripremama za novu sezonu što znači i analiza svlačionice. Počinju čistke, dovode se nova pojačanja. U totalni remont ekipe kreće talijanski Inter koji je već doveo novog trenera, a moglo bi doći i do zamjene dvojice Hrvata.

Na oduševljenje navijača čelnici Intera potpisali su ugovor s Antonijem Conteom te su mu dali slobodne ruke da složi ekipu kakvu želi. Cilj je samo da Inter osvoji talijansku ligu i dospije što dalje u Europi.

Puno se pričalo o mogućim odlaznim i dolaznim transferima, a Ivan Perišić je jedan od nogometaša koji se najviše spominjao u zadnjih godinu dana. Dolazak Contea na klupu Intera mogao bi definitivno značiti kraj suradnje s Perišićem koji se navodno ne uklapa u Inter kakvog Conte zamišlja. Međutim, sreća bi se mogla osmjehnuti drugom Hrvatu. Naime, Inter je ponovno zainteresiran za dovođenje Matea Kovačića u svoje redove. Chelsea ga ne može i neće otkupiti od Reala koji također više ne računa na njega.

Prema pisanju La Republice Inter je pregovarao s Real Madridom o hrvatskom veznjaku, a Kovačić je navodno već prihvatio Interovu ponudu, ali još treba usuglasiti detalje s Kraljevskim klubom.

Mateo Kovačić / Fabio Diena / Shutterstock

Španjolski AS piše da Real za Kovu traži barem 50 milijuna eura, što je, mora se priznati, malo previše jer se 25-godišnji Hrvat nije posebno iskazao ni u Chelseaju, za koji je skupio čak 51 nastup, ali nije postigao nijedan gol, a upisao je ukupno dvije asistencije, a nije ni ranije u Realu zbog čega su ga i poslali na posudbu.

Unatoč tome, sada već bivši Chelseajev trener Sarri htio je zadržati Kovačića u Engleskoj iako klub ima zabranu transfera. Plan je bio pretvoriti posudbu u prijelaz „za stalno“. No, prema pisanju talijanskih medija Sarri je sve dogovorio s Juventusom te su se klupski planovi promijenili pa je Kovačićeva budućnost u Londonu u potpunosti neizvjesna.

Pred Realom je burno ljeto i potpuni remont momčadi. Potvrđeni su dolasci Luke Jovića za 60-ak milijuna eura i Edena Hazarda za 100 milijuna eura, ali nemaju namjeru tu stati. Stoga će morati neke igrače i prodati kako bi zadovoljili financijske uvjete fair playa. Spremni su odreći se čak trinaest igrača, a među njima je i Kova. U Realu se nadaju da bi baš na Kovačiću, Baleu i Rodriguezu mogli najviše zaraditi. Nadaju se da će od prodaje zvijezda zaraditi oko 280 milijuna eura.

Podsjetimo se da je Kovačić već igrao u milanskom Interu između 2013. i 2015. god. Tada je Real za njega platio tridesetak milijuna eura, a sada za njega traže oko 50 milijuna eura.

Na stranici kladionice Betway provjerite favorite današnjih kvalifikacijskih utakmica za Euro 2020.