Osječanin na Osječane u Kupu

Dinamo sutra u 18 sati lovi dvostruku krunu. U polufinalu hrvatskog Kupa na Maksimir dolazi NK Osijek. Osječani dolaze nakon šokantnog i neočekivanog poraza od Istre. Naboj i želja im ne nedostaje, ali mogu li parirati Dinamu koji je ove sezone bez konkurenta u ligi? Ipak, igra se samo jedna utakmica i sve je moguće.

Nenad Bjelica, rođeni Osječanin, istaknuo je da se svi u klubu raduju susretu s Bijelo-plavima. Nadaju se pobjedi i prolasku u finale gdje će ih, ako prođu, čekati Rijeka ili Inter. Na raspolaganju Bjelica ima velik broj igrača i svi su jednako motivirani za taj susret.

Za Modre nije bilo odmora ni na sam blagdan Uskrsa. Međutim, u pitanju su profesionalci i nitko nije bio razočaran. Trening je odrađen s puno zabave, a cilj im je samo jedan. Također, poslije sutrašnje utakmice igrači će imati dva i pol dana slobodno.

Zanimljivo je kako u posljednjim utakmicama nije vidljiv ni psihički ni fizički umor Dinamovih igrača. Bjelica je objasnio da su razlog tome brojne rotacije u momčadi koje su radili tijekom cijele godine. Amer Gojak i Dani Olmo najopterećeniji su utakmicama, a nisu odigrali više od dvije i pol tisuće minuta. Odigrali su oko 35, 36 utakmica. Protiv Osijeka Bjelica na raspolaganju ima čak 25 igrača. Za taj susret neće konkurirati Mario Gavranović i Marin Leovac.

Maksimir / DarioZg / Shutterstock

Bit će to poseban susret za trenera Modrih. Emocije postoje i 0sijek je klub za koji mu je bio san zaigrati što je i ostvario. Ipak, Bjelica je profesionalac i morat će pobijediti emocije.

Na protivnika inače previše ne gleda, međutim, Osijek je promijenio trenera i morat će više pozornosti obratiti na taj segment. Skender je mlad trener, ali Bjelica je uočio da ima talenta u ovom poslu, a to je i pokazao u ovih nekoliko utakmica koliko je na klupi.

Najveću prijetnju Bjelica vidi u Kleinshesleru, a tu je i prvi strijelac Osijeka Marić. Smatra da su i Boban i Ejupi puno već pokazali u hrvatskom nogometu. Što se tiče Bočkaja, Bjelica je spreman i na to.

Osijek je dva puta igrao finale Kupa. Protiv Cibalije 1999. kada su ga i osvojili, te protiv Dinama 2012. Svjestan je trener Skender da ne smiju u tu utakmicu ući naglavačke i ludovati od početka. Dinamo će kazniti i najmanju pukotinu u igri. Uz to, protiv Slavena Bjelica je odmorio prvu jedanaestoricu koja će zasigurno sutra zaigrati. Skender očekuje da će Dinamo krenuti s postavom kao protiv Istre.

Nema za Osječane kalkulacije. Do kraja sezone će u svaki susret ulaziti s najjačim snagama, a sve karte stavljaju na Kup.

Objasnio je Skender i kako misli srušiti Modre: „Postaviti defenzivni blok. Ako ćemo se previše otvarati, to će biti itekako opasno za nas. Pokušat ćemo s čvrstim blokom umiriti protivnika i onemogućiti ih da nam naprave pritisak. Cilj je što duže biti čvrst i ne dozvoliti im da uđu u šansu. Ako do poluvremena izdržimo bez golova, u nastavku će nam šanse rasti. Moramo se bacati na glavu kako bismo parirali Dinamu.“

Tko ima više šanse za prolazak, možete pogledati na kladionici bet-at-home

</p>