Modrićeva sezona za zaborav

Iako je još ranije ugledna španjolska Marca objavila da su kapetan Hrvatske Luka Modrić i Real Madrid konačno postigli dogovor o potpisivanju ugovora do lipnja 2021. god., madridski AS piše da je Modrićeva karijera u Kraljevskom klubu ipak upitna. I Marca je doprinijela toj AS-ovoj objavi pišući o Lukinoj razočaravajućoj sezoni.

U posljednje vrijeme sve se više spominjao Modrićev odlazak iz kluba. Najviše zanimanja pokazao je talijanski Inter. Ranijim dogovorom o potpisivanju novog ugovora Madriđani su osigurali ostanak svog maestra vjerojatno do kraja njegove karijere.

Luka Modrić u Real Madrid stigao je 2012. god. kada je trener bio Jose Mourinho. Neko vrijeme mu je trebalo da se prilagodi španjolskoj ligi, ali vrlo je brzo postao jedan od ključnih igrača.

Na račun prošlosezonskih nastupa i Svjetskog prvenstva u Rusiji Luka je osvojio sve individualne nagrade, ali ove sezone od njega su svi očekivali mnogo više. I s njim su „kraljevi“ ostali bez ijednog trofeja. Sve govori Marcina objava u vezi Modrićeve sezone 2018/2019: „Nije činio razliku.“ Puno se više očekivalo do najboljeg igrača svijeta. U svim natjecanjima Luka je upisao osam asistencija i četiri pogotka u 44 utakmice.

Luka Modrić / bestino / Shutterstock

Svi su očekivali da će biti jedan od vođa momčadi nakon fenomenalne prošle sezone. Međutim, kada je klupski nogomet počeo, nije bio fizički spreman, što je pravdao nastupom za Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva. Kasnije mu je nedostajalo svježine.

Kraljevski klub ove sezone vodili su Julen Lopetegui, Santiago Solari i Zinedine Zidane, ali je klub unatoč promjena trenera konstantno bio loš.

Među svim igračima Viniciusa su čitatelji Marce izdvojili kao ugodno iznenađenje sezone. Zadovoljni su i s kapetanom Ramosom, Benzemom i Reguilonom. Modrić je u skupini igrača koji nisu blistali zajedno s Varaneom i Carvajalom. Među onim očajnima su Bale, Nacho, Mariano, Marcelo, Ceballos i Vazquez.

Modrić ima želju zaigrati za Real i sljedeće sezone kako bi pokazao kako je ovo bila samo loša sezona za njega. Njegov izbor je jesan. Odigrati i osmu sezonu u dresu madridskog kluba. Zinedine Zidane trenutno računa na njega, ali morat će puno više pokazati na terenu.

Nije Modrić otpisan i može on još puno doprinijeti ekipi, ali ove sezone cijela je ekipa Reala upala u krizu te nisu imali dovoljno kvalitete i moći za osvojiti kakav trofej.

Jasno je da Modrić ne želi svoj put u Madridu završiti s ovakvom gorčinom kakvu je ostavila ova sezona. No, ovo ljeto bit će drugačija politika Reala kada su u pitanju transferi. Zidane je već najavio rekonstrukciju momčadi.

Također, ovo ljeto nema reprezentativnog natjecanja pa će Modrić imati kvalitetniji odmor uoči nove sezone. Imat će i priliku početi s klupskim pripremama od početka.

Kolike su šanse da Real prvenstvo završi pobjedom protiv Betisa, provjerite na Big Bet World.