UKUPNA OCJENA: 88/100

  • Dobra ponuda za klađenje na najvažnije sportove
  • Dubina klađenja na nogomet
  • Mogućnost „terminalskog“ pregeda stranice

sada se kladiti

Big Bet World Kladionica | Pregled i Recenzija

Big Bet World je jedno mlado, ali kladioničko mjesto vrijedno svakog respekta i pozornosti svih onih koji su u nedoumici oko toga gdje trebaju otvoriti svoj kladiteljski nalog kada su u pitanju sportske oklade. Treba odmah na početku reći da na internetu postoji još jedan servis vrlo sličnog imena – Betworld o kojem također možete pročitati recenziju na našoj stranici, no ovaj se osvrt odnosi na kladiteljsko mjesto Big Bet World o kojem u narednim redovima možete saznati sve. Stavili smo ovu kladionicu pod povećalo i od A do Ž vam donosimo sve ono što trebate znati prije nego donesete konačnu odluku o tome kojoj kladionici ćete ukazati svoje povjerenje.

Regulacija
Sportovi 15
Klađenje uživo
Mobilna Aplikacija
Služba za korisnike e-mail, live chat, telefon
Način Plaćanja

-

Bonus Dobrodošlice sada dobiti bonus

O kladionici Big Bet World

Ovaj pružatelj usluga internet klađenja osnovan je 2014. godine i za vrlo kratko vrijeme postao je jedna od važnijih stranica u industriji klađenja. Možda ne spada u red onih najpoznatijih i najvećih, ali svakako spada u red onih mladih i izuzetno ambicioznih tvrtki u kojoj sve više igrača pronalazi svoje „mjesto pod Suncem“. Big Bet World je u potpunom vlasništvu tvrtke M-Hub Gaming Operations Ltd. s adresom u malteškom gradu Birkirkara. Iako s adresom na ovom otoku, tvrtka je izvorno njemačka te je orijentirana na njemačko i EU tržište. Država Malta garantira Big Bet Worldu i licencu za klađenje pod nazivom Malta Gaming Authority (MGA) kao što je to slučaj i s brojnim drugim mjestima za klađenje što na kraju krajeva osigurava i svim igračima s područja EU, pa tako i Hrvatske, nesmetano igranje regulirano svim potrebnim zakonskim aktima.

Pozitivne i negativne strane Big Bet Worlda

  • Dobra ponuda za klađenje na najvažnije sportove
  • Dubina klađenja na nogomet
  • Mogućnost „terminalskog“ pregeda stranice
  • Web stranica nije na hrvatskom jeziku
  • Nema hrvatske službe za korisnike
  • Nema Bonus dobrodošlice

Opcije za klađenje i kvaliteta koeficijenata

Kladionička ponuda Big Bet World-a varira između 10 i 15 sportskih disciplina dnevno, ovisno o sezoni odigravanja događaja. Ovaj podatak stavlja ih daleko iza najboljih kladionica koje nude dosta više sportova, međutim usredotočenost na mainstream sportove djeluje nam kao namjerno stavljanje fokusa samo na one glavne discipline. Ionako smo u dvojbi žele li uopće igrači iz Hrvatske mogućnost klađenja na neke sportove kojima ni pravila ne znamo. Najbitniji sportovi i opcije za klađenje su svakako tu i to je ono što uzimamo najviše u obzir kada je u pitanju ova recenzija.

Jasno, dominantan sport je nogomet, a Big Bet World ima lige sa svih kontinenata u svom programu klađenja. Bilo da se želite kladiti na Ligu prvaka ili ciljati neku egzotičnu azijsku ligu, Big Bet World će ponuditi odgovarajuće parove i mogućnosti za klađenje. Iza nogometa tu su recimo i tenis, hokej na ledu ili košarka. Američke discipline su također vrlo opsežno zastupljene u ponudi. Korisnici koji traže ili su specijalizirani za egzotične sportove neće ih pronaći na Big Bet World-u.

Dubina klađenja ponuđenih sportova dobro je odrađena što se vidi na prvi pogled. Ovaj online kladioničar je postao apsolutni tržišni lider u opcijama za klađenje. U najvažnijim nogometnim ligama, korsinici imaju izbor od preko 800 posebnih ponuda po igri što je impresivno. Tu su brojni hendikepi, totali, igre na golove i kartone, a u ponudi za one najveće derbije imate i po više od 400 specijala sa isto toliko ponuđenih koeficijenata na koje se možete kladiti. Možete kombinirati pobjednika i broj golova ili pogađati točne rezultate, a također možete primjerice pogađati rezultate i na poluvremenu i na kraju jedne utakmice s prilično odličnim koeficijentima. Same kvote su se na osnovu našeg iskustva pokazale kao prilično kompetitivne, ali jasno da mogu varirati od utakmice do utakmice.

Web stranica i mobilna aplikacija

Već pri prvom susretu s web stranicom ovog kladiteljskog mjesta možemo zaključiti kako je uloženo dosta pažnje i truda u sam dizajn i funkcionalnost sajta. Kombinacija boja koju čine plava, crna i srebrna daju igračima dojam kako će klađenje ovdje biti jedno iskustvo u kojem će uživati. Sportovi za klađenje poslagani su s lijeve strane glavnog sučelja. Nadolazeći događaji i klađenje uživo možete pronaći u sredini glavne stranice, a pri vrhu u sredini možete vrlo lako pronaći aktualne promocije. S gornje lijeve strane je i obrazac za logiranje, dok se također s lijeve strane otvara i vaš listić čim odaberete na neku od ponuđenih kvota. Sve u svemu, stranica ne zaostaje ni po svom izgledu ni po svojoj upotrebljivosti za stranicama najvećih svjetskih kladionica, a po nekim sitnicama čak i odskače po svojoj preglednosti i lakoći korištenja.

Za svaku pohvalu je i detaljna statistika koju možete pregledavati uoči svake utakmice i što vam u krajnoj liniji može biti od velike pomoći. Ponudu možete gledati na tri različita načina, odnosno s tri različite vrste ponuđenih koficijenata u zavisnosti od toga preferirate li decimalne, frakcionalne ili američke kvote. Igrači iz Hrvatske gotovo će sigurno birati decimalne. Kada govorimo o korisnicima iz Hrvatske, nažalost primjećujemo kako se zvanična stranica ne može pregledavati na hrvatskom jeziku iako Big Bet World pretendira i na naše tržište te lokalna regionalna tržišta. Stranica je za sada dostupna samo na engleskom i njemačkom jeziku.

Postoje također i dva načina pregledavanja stranice koju korisnici mogu odabrati. Jedan način pregledavanja stranice je klasični, a drugi je „terminal view“ koji se bazira na meniju s velikim boksovima koji će vaše iskustvo klađenja podići na još jednu višu razinu što ne nudi veliki broj kladiteljskih mjesta ovih dana. Terminalski pregled možete koristiti i na računalu, ali i na aplikaciji koja je ovdje također osigurana. Ovaj način pregledavanja sportske ponude, ali i cjelokupne stranice nas se posebno dojmio kada je u pitanju testiranje Big Bet World-a stoga preporučamo svima samostalno isprobavanje kako bi ste uvidjeli koliko ovo olakšava proces klađenja.

Za mobilne oklade tu su već spomenuta aplikacija, ali i potpuno optimizirana mobilna verzija stranice koju možete koristiti pomoću bilo kojeg internet preglednika koji imate na svom tabletu ili smartphoneu. Aplikacija je kompatibilna sa svim IOS, Android, Blackberry te Windows uređajima. Aplikacija Big Bet World također impresionira s terminalim prikazom. Jedinstveni učinak ovog modula još je jasniji na manjim zaslonima pametnih telefona. Klijenti se mogu kretati kroz cijelu ponudu klađenja jednostavnim dodirima prstiju. Korisnici imaju pristup svim tržištima i mogućnostima u pokretu bez ikakvih ograničenja. Mogućnosti upravljanja računom također su u potpunosti integrirane. Na primjer, depoziti i isplate mogu se bez problema vršiti putem aplikacije.

Pokrivenost događaja, klađenje uživo i prijenosi uživo

Već smo rekli da 10 do 15 sportova ne spada u kladionički vrh, ali moramo pohvaliti činjenicu da su događaji koji se prate unutar postojećih disciplina izuzetno opsežni i detaljni. Big Bet World se često fokusira na one najvažnije događaje ili natjecanja koja onda budu pokrivena u potpunosti i bez ikakve zamjerke korisnika. To se dešava primjerice za vrijeme Olimpijskih igara ili Svjetskoga prvenstva u fudbalu kada bookmakeri ove tvrtke rade punom parom ne bi li zadovoljili sve zahtjeve svojih klijenata. Kada govorimo o nogometu, u ponudi je više od 80 različitih natjecanja sa svih kontinenata i meridijana. Najbolje su pokrivena, jasno europska natjecanja, s izuzetkom Njemačke, Austrije ili Engleske koje su pokrivene perfektno sve do najnižih i amaterskih liga. I Hrvatska nogometna liga je redovito u ponudi s priličnom dubinom stoga će i zaljubljenici u domaći nogomet doći na svoje kod Big Bet World-a.

Pored klađenja prije početka utakmica, ovdje se možete kladiti i uživo. Sekcija Live Betting vrlo se lako pronalazi na glavnoj web stranici, a također je jednostavna za pregledavanje i postavljanje oklada. Kada je ponuda u pitanju, i tu pronalazimo nedostatak opcija za ostale sportove jer više od pola ponuđenih događaja pripadaju nogometu što je izuzetno dobro ako ste nogometni fan. U mnogo manjem obimu od nogometa, ali ovdje se uživo možete kladiti i na košarku, hokej, rukomet, odbojku, tenis, badminton ili snooker. Na ovoj stranici možete i gledati neke prijenose uživo u dobroj kvaliteti što će zaokružiti vaše iskustvo klađenja. Nažalost, broj ponuđenih utakmica dosta zaostaje za onim vodećim kladiteljskim mjestima kod kojih su ove opcije dovedene do savršenstva. Ukoliko tražite puno streaminga, teško da ćete ih ovdje naći, barem za sada, no ne zaboravimo da se radi o servisu za klađenje koji je na tržištu tek nekoliko godina.

Bonusi u kladionici Big Bet World

Ono što smo u trenutku testiranja ovog kladiteljskog mjesta zatekli na službenoj stranici kada su u pitanju bonusi, mežemo slobodno reći da nas je na prvu zadovoljilo. Ipak, bonus dobrodošlice nije u ovom trenutku dostupan za igrače iz Hrvatske, ali smo uspjeli pronaći dvije aktualne promocije koje se odnose na sve kladitelje.#

Superpay bonus

Ovaj bonus odnosi se na sve listiće koje uplatite a koji sadrže četiri ili više parova. Vaš dobitak će se povećavati s obzirom na broj parova koji se nalaze na tom listiću. S četiri para dobijate dodatnih 2 %, s pet dobijate 6 % i tako sve do maksimalnih 20 doađaja s maksimalnih 80 % većim dobitkom.

Big bet points

Sakupljajte poene nakon svake uplate i kasnije ih možete pretvoriti u novce.

Opcije uplate i isplate sredstava

Ovo kladiteljsko mjesto ne nudi puno mogućnosti uplate i isplate sredstava, no na sreću pokriveni su oni najvažniji koje koriste korisnici iz Hrvatske. Svoje novce možete uplatiti putem bankovnog transfera ili kreditnih i debitnih kartica Visa ili MasterCard. Od drugih metoda pokriveni su e-novčanici Skrill i Neteller, kao i uplate putem PaySafe kartice ili putem Klarna banke za online usluge. Minimalna uplata je 10 eura putem svih metoda osim bankovnih transfera za koji minimalna uplata iznosi 50 eura i potrebno je 2-5 radnih dana za knjiženje za razliku od ostalih metoda putem kojih će sredstva odmah biti vidljiva na vašem kladiteljskom nalogu. Profesionalni igrači trebat će znati i maksimalne limite za uplatu, a oni se kreću od 1.000 do 20.000 eura ili dolara u zavisnosti od toga koju metodu uplate koristite.

Iste opcije koje koristite za depozit dostupne su i za povlačenje sredstava s Big Bet Worlda na vaš račun ili e-novčanik. Ukoliko vaša sredstva polažete na Skrill ili Neteller ona će vam odmah biti i dostupna, a ukoliko ih želite povući putem bankovnog transfera ili kreditne kartice, bit će potrebno do sedam radnih dana kako bi sredstva bila vidljiva na vašim računima. Minimalni iznos koji si možete isplatiti je 10 eura, a maksimalni 10.000 eura ili dolara u zavisnosti od toga koju monetu koristite. U Big Bet World-u možete se kladiti i u kunama, a minimalni iznos depozita iznosi 50 kuna, osim za bankovne prijenose gdje je minimalna uplata 500 kuna. Važno je napomenuti i da se ovdje koriste najnoviji sustavi i standardi online bankarske sigurnosti tako da svaki korisnik može biti siguran da su svi podatci iz transakcija kodirani i van dometa trećih strana ili neželjenih osoba.

Ovdje nema nikakvih naknada ni troškova niti za uplate niti za isplate sredstava što nam se čini kao idealna opcija, ako tražite način da izbjegnete silne „manipulativne troškove“ nametnute od strane brojnih drugih kladiteljskih mjesta. Big Bet World naravno ostavlja sebi za pravo naplatiti neke dodatne troškove ukoliko se oni doista pojave prilikom transakcija, no u pravilu sve naknade pokriva sam bookmaker što nam se također učinilo kao jako velikom prednosti.

Korisnička podrška, sigurnost i pouzdanost

Big Bet World tvrtka je u potpunosti okrenuta svojim korisnicima stoga korisničku podršku ne možemo ocjeniti nikako drugačije nego sjajnom. Zaposleni su brojni mladi i profesionalni ljudi koji igračima stoje na raspolaganju, a njihove upite, probleme i nedoumice rješavaju u prijateljskom tonu. Podrška je dostupna 365 dana u godini svakodnevno u rasponu od 7 do 23 sata po centralnoeuropskom vremenu. Svoje upite možete slati e-mailom, a na samoj stranici lako ćete pronaći i chat koji porećete s jednim klikom i stupate u interakciju sa službom za korisnike. Ukoliko želite komunicirati telefonski, tu je i dostupan besplatni njemački broj. Nažalost, jezik komunikacije je samo engleski i njemački što znači da hrvatski trenutačno nije podržan. Ukoliko dobro poznajete engleski jezik, brojne odgovore na moguća pitanja možete pronaći u FAQ sekciji web stranice gdje je dobro objašnjeno dosta toga što može zanimati nove korisnike i/ili početnike u svijetu internet klađenja.

Kladioničar posluje s važećim licencama Europske unije te bi ta činjenica trebala značiti kako se radi o sigurnom i pouzdanom mjestu za klađenje. Uostalom, maltešku licencu koriste i one najveće i najbolje kladiteljske tvrtke, a malteško regulatorno tijelo jedno je od najstrožih na online tržištu. Bilo kakve nepravilnosti u radu dovele bi do toga da se ovom kladitelju oduzme licenca za rad.

Web stranica slovi za izuzetno sigurno mjesto jer je posvećena korištenju najnovije tehnologije šifriranja. Trenutno u Big Bet World-u koriste SSL 3.0 standard za prijenos podataka putem web-lokacije s kodom za šifriranje. To se vidi i u samom URL kodu, koji počinje s https, a ne http. “S” u https znači “sigurno”. Ovaj kladioničar napominje i da su i korisnici dužni čuvati svoje korisničko ime i zaporku tajnim, zaštićenim i povjerljivim. Zauzvrtat, tvrtka će čuvati vaš račun s najvećom povjerljivošću i diskrecijom te pod nikakvim okolnostima neće otkriti vaše osobne podatke i podatke o računu trećim stranama.

Prednosti kladionice Big Bet World

Big Bet World se dobro probio na tržištu u samo nekoliko godina te je zaradio epitet pouzdane i sigurne kladionice u koju zalaze korisnici iz svih krajeva svijeta, a posebno iz Europe čijem je tržitu kompanija primarno i okrenuta. Ljubitelji nogometa ovdje su na pravom mjestu, a posebice europskog s naglaskom na njemački i engleski nogomet te druga najveća natjecanja. Posebno vrijedni pozornosti su često vrlo dobri koeficijenti za klađenje uz istodobo oslobođenje od plaćanja poreza te naknada za uplatu i isplatu sredstava. Big Bet World je također teško nadmašiv u dubini mogućnosti klađenja prije utakmica i tu opet prednjači nogomet. S više od 800 koeficijenata na najveće derbije ne mogu mu parirati ni mnogo jači i poznatiji kladioničari.

Mogućnost terminalnog pregledavanja stranice posebno nas se dojmio i ne sumnjamo da će i konkurencija kopirati ovo ne bi li privukla korisnike. Bonus dobrodošlice do maksimalnih 100 eura također je nešto što ne treba propustiti istaknuti kada su u pitanju prednosti Big Bet World-a. Besplatana korisnička podrška je besprijekorna što nam govori da ovu kladionicu možemo mirne duše i hladne glave preporučiti i našim čitateljima. Naravno, ovisno o individualnim preferencijama svakog od igrača, svatko će sebi pronaći idealnu kladionicu, no ukoliko ste rekreativni igrač koji voli europski nogomet, ovo bi moglo biti pravo mjesto za vas. Korisnik se postaje veoma jednostavno klikom na gumb na kraju ovog teksta.

Zaključak

Big Bet World možda nije još u Ligi prvaka svjetskih kladiteljskih mjesta, ali slobodno možemo reći da se trenutačno nalazi u Europskoj ligi odnosno drugom rangu onih najkvalitetnijih među stotinama drugih koji posljednjih godina niču kao gljive poslije kiše u bespućima internet prostranstava. U tom smislu, svakako da ima stvari koje vlasnici ovog kladioničara moraju popraviti. To se odnosi na potrebu da se prošire i na druga tržišta, izmeđ uostalih i na hrvatsko za što bi bilo potrebno stranicu prevesti na naš jezik i uvesti korisničku podršku na hrvatskom jeziku. Poboljšanja bi se mogla očekivati i u ponudi klađenja uživo te boljim mogućnostima za prijenose uživo.

Ipak, u nekim značajkama ovaj kladioničar parira svim drugim, a u nekima se pokazuje i u boljem svijetlu nego mnogi drugi koji su na daleko boljem glasu. Ovo je pravo mjesto za svakoga tko se želi kladiti na nogomet u pouzdanom i sigurnom ambijentu. Web stranica odiše profesionalnošću i jednostavnošću, a koeficijenti su dobri te smatramo da je Big Bet World dobra tvrtka u kojoj će dosta naših čitatelja pronaći ono što traži.