Sportsko klađenje za početnike

Pojavom online kladionica, klađenje postaje sve popularnija djelatnost među ljudima širom svijeta, pa tako i klađenje putem interneta polako postaje primaran oblik klađenja i za one iskusnije igrače. Veliki broj igrača zamijenio je svoje standardne kladiteljske kuće nekom od svjetskih online kladionica, a ovaj uzlazni trend govori nam da će i u budućnosti veliki broj korisnika prvenstveno koristiti usluge interneta za svoje kladiteljske usluge.

Ako ste jedan ljubitelja nogometa, košarke ili ma kojeg drugog sporta, a do sada niste imali priliku oprobati se u sportskom klađenju, u daljem tekstu probat ćemo da Vam bliže objasnimo sve pojedinosti u vezi sportskog klađenja i posavjetujemo Vas kako i na koji način da se okladite u nekoj od najvećih svjetskih online kladionica.

Ocjena stručnjaka
Pramenovi
više
1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Vrlo visoki koeficijenti
 • Vrlo opširna ponuda
 • Live streaming u HD
1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Vrlo visoki koeficijenti
 • Vrlo opširna ponuda
 • Live streaming u HD
22Bet Recenzija
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Odlični koeficijenti
 • Opširna sportska ponuda
 • Uplate i isplate bez provizija
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Odlični koeficijenti
 • Opširna sportska ponuda
 • Uplate i isplate bez provizija
betwinner Recenzija
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Čak 100€ bonusa dobrodošlice
 • Sjajna ponuda sporstkih događaja
 • Dodatak na zbirnu okladu do 100%
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Čak 100€ bonusa dobrodošlice
 • Sjajna ponuda sporstkih događaja
 • Dodatak na zbirnu okladu do 100%
ZodiacBet Recenzija
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Ponuda klađenja
 • Zahtjevi za bonuse
 • Služba za korisnike
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Ponuda klađenja
 • Zahtjevi za bonuse
 • Služba za korisnike
Rabona Recenzija
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Čak 100€ bonusa dobrodošlice
 • Dodatak na zbirnu okladu do 77%
 • Sjajna ponuda sporstkih događaja
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
 • Čak 100€ bonusa dobrodošlice
 • Dodatak na zbirnu okladu do 77%
 • Sjajna ponuda sporstkih događaja
mr.play Recenzija

Pouzdano i dinamično klađenje u svakom trenutku

Kada je riječ o samoj sigurnosti i bezbjednosti online kladionica, valja odmah na početku reći da su najveće svjetske online kladionice zacijelo pouzdani i sigurni partneri kada je online klađenje u pitanju.

Sve velike kladiteljske kuće posjeduju veliki broj mehanizama za zaštitu ličnosti i podataka samih igrača, a transparentnost samih sajtova i kladiteljske ponude je na najvišoj mogućoj razini. To znači da, ako se želite upustiti u online kladiteljsku avanturu sa nekom od najrenomiranijih svjetskih kladiteljskih kuća, Vi možete biti bezbrižni – sigurnost korisnika i pouzdanost servisa zacijelo su glavni uvjeti u svim najvećim online kladionicama.

Osim toga što Vam je ovim putem zagarantirana prvoklasna sigurnost prilikom igranja tiketa, jedna od najvećih prednosti online kladionica u odnosu na ustaljeni metod klađenja je i taj što se možete okladiti u svakom trenutku i u okviru bilo kog sporta. Online igranje listića omogućava Vam fantastičnu udobnost i uštedu vrijemena, pa tako na ovaj način u isto vrijeme možete odigrati nekoliko različitih tiketa bez problema. Upravo ovaj kvalitet donosi i presudnu prevagu kada je klađenje u pitanju.

Otvaranje računa u online kladionici

Ako ste riješili napraviti svoj račun u nekoj od vodećih svjetskih online kladionica, prva stvar koju morate uraditi zacijelo je kreiranje Vašeg korisničkog naloga.

Vaš kladiteljski nalog možete kreirati u bilo kojoj online kladionici, na sajtu te kladiteljske kuće; dakle izbor je na Vama. U odjeljku za registraciju, koji je obično istaknut u nekom od gornjih kutova stranice, unosite osnovne podatke za kreiranje naloga kako bi se potvrdio i Vaš identitet prilikom registracije na sajt.

Ove osnovne informacije koje se od Vas u tom trenutku traže uglavnom se odnose na pol, starosnu dob i ime i prezime. Kasnijim dopunjavanjem naloga Vi dodatno birate i metod za uplatu i isplatu novca, valutu u kojoj želite podizati svoj novac, sigurnosno pitanje kojim želite aktivirati Vaš nalog ukoliko smatrate da je ugrožen i sl.

Jednom kada ovaj proces završite, Vi ste kreirali svoj nalog, a za svako naredno logovanje na svoj račun bit će Vam potrebna samo Vaša email adresa i password kojim pristupate svom igračkom nalogu.

Široka kladiteljska ponuda i live klađenje

Ako ste se registrirali u nekoj od online kladionica, to znači da ste spremni i za svoj prvi online tiket. Kladiteljska ponuda svih online kladionica daleko je raznovrsnija od one standardne ponude u kladionicama, tako da se ovim putem možete okladiti u gotovo bilo kom sportu na svijetu.

melbet kladionica

Melbet kladionica

Primjerice, ako ste ljubitelj američkog nogometa, u kladiteljskoj ponudi online kladionice zacijelo ćete naći sve lige u američkom nogometu diljem svijeta, a u ovom sportu svakako najpopularnija jeste ona američka, odnosno NFL. To znači da se možete okladiti na bilo koji meč u okviru ove lige u svakom trenutku, a ovaj kvalitet važi i za svaki drugi sport kada je online klađenje u pitanju.

Osim široke lepeze i dostupnosti najrazličitijih mogućih sportova za klađenje, online kladionice ističu se i po svom servisu za klađenje uživo koji polako postaje jedan od najpopularnjih načina klađenja kod velikog broja igrača. Ako se želite okladiti u okviru neke nogometne utakmice koja traje, u najvećim online kladionicama imate i tu mogućnost, a ovo klađenje zacijelo odlikuju dobre kvote i dinamična igra, stoga je i pored mogućnosti da brzo zaradite zagarantirana i Vaša zabava.

Vrste oklada

Kada je riječ o vrstama oklada koje možete napraviti u nekoj online kladionici, ovdje razlikujemo tri osnovna tipa, baš kao i kod standardnih kladiteljskih kuća.

Ako želite odigrati svoj nogometni listić, imate mogućnost kreiranja čak tri vrste oklade, a to su: pojedinačna, kombinirana i sistemska oklada.

Pojedinačna, ili singl oklada, je ona oklada u kojoj želite pogoditi samo jedan par na svom tiketu. To znači da ste riješili da se okladite samo na jedan meč, bilo da je live ili klasična igra. Pojedinačnu okladu odlikuje visoka uplata iz razloga što se samo jedan koeficijent računa za Vaš potencijalni dobitak, stoga jedino ima smisla da uplatite veći novac kako bi Vaš dobitak bio iole pristojan. Ova oklada igračima zacijelo dopušta manji rizik u odnosu na preostale dvije vrste oklada, stoga su šanse za dobitak i gubitak često jednake, ovisno o tome kakva je Vaša oklada u okviru date utakmice.

22bet sportovi

22bet nudi svi sportovi

Za razliku od pojedinačne, gdje pogađate ishod samo jednog para, uz pomoć kombinirane oklade pogađate ishod mečeva u okviru dva ili više para, koliko je potrebno da bi Vaša oklada bila kombinirana. U ovom slučaju Vi morate pogoditi sve parove koje ste odigrali na svome tiketu, a ako promašite samo jedan od ponuđenih parova, Vaša oklada smatra se gubitnom.

Prilikom igranja ove oklade igrač nastoji da pogodi mečeve i koeficijente koji su manje-više realni, stoga shodno tome bira parove za koje smatra da postoji realna šansa da će proći. Kombinirana oklada također ne zahtjeva velike iznose uplate, stoga je ova vrsta oklade možda i najpopularnija kod igrača u svijetu.

Posljednji mogući tip oklade u online klađenju jeste sistemska oklada, a ovisno o tome kakav sistem želite odigrati ovisiće i visina Vaše uplate, potencijalni dobitak i minimalan broj pogođenih parova za Vašu sistemsku okladu.

Sistemska oklada igraču omogućava igranje nekoliko parova na jednom tiketu, a za razliku od pojedinačne i kombinirane oklade, uz ovu vrstu oklade igrač nije uslovljen da pogodi sve parove na listiću. Primjerice, igrač može sastaviti tiket sa 6 parova od kojih ima mogućnost da promaši čak dva, a broj kombinacija koji se računa u slučaju pogođenih parova ovisi o visini pogođenih kvota i same uplate. Sve kladionice u svom asortimanu posjeduju i jedinstvenu tablicu sistema koje igrač može odigrati, stoga ćete o ovoj vrsti oklade saznati nešto više na nekom od kladiteljskih sajtova.

Uplata i isplata novca na kladiteljski račun

Jedno od najvažnijih pitanja igrača prilikom online klađenja jeste i ono koje se tiče metoda za uplatu i isplatu depozita na kladiteljski nalog. Kada je riječ o najvećim svjetskim online kladionicama, Vaša sredstva ovim putem možete uplatiti na nekoliko različitih načina, a svaki od njih posjeduje izvjesne prednosti kada je u pitanju kvalitet usluge koju pruža.

Uplata sredstava putem bankovnog računa

Ustaljeni metod za uplatu novca na kladiteljski račun je onaj koji od igrača zahtjeva samo unošenje broja bankovnog računa putem kojeg želi obaviti transfer novca. Sve velike kalditeljske kuće u svojoj ponudi imaju ovaj metod za uplatu novca, a najrenomiranije kladiteljske kuće ne uzimaju nikakvu dodatnu proviziju za ovu uslugu. Ako uplaćujete svoj kladiteljski depozit ovim putem, Vaš novac bit će vidljiv na Vašem kladiteljskom računu u periodu između 2 i 5 dana.

Uplata putem kreditnih kartica

Ovo je jedan od najpopularnijih načina za uplatu i isplatu depozita u svijetu koji omogućava trenutačni transfer novca na Vaš kladiteljski nalog. Najveće svjetske kladionice u svom asortimanu posjeduju nekoliko različitih vrsta kartica za uplatu i isplatu novca, a zacijelo najpopularniji servisi jesu Visa i Mastercard.

Uplata putem e-Walleta

Treći najpopularniji vid uplate u online kladionicama koji igraču omogućava transfer novca jeste putem elektronskih novčanika. Jedino što Vam je potrebno da biste svoj novac uplatili na ovaj način jeste da napravite nalog putem servisa koji omogućava korištenje eWalleta, nakon čega ćete moći povezati taj svoj nalog sa kladiteljskim računom. Posjebnu pažnju obratite prilikom povezivanja dva naloga, zato što Vaša email adresa koju koristite za oba naloga mora biti identična. Najpopularniji eWalleti kod većine igrača u svijetu jesu Skrill i Neteller.

Uzbudljivo i kvalitetno klađenje za svaku priliku

Naposlijetku možemo zaključiti da sportsko klađenje u online kladionicama zacijelo pruža jedinstveni užitak igraču, te da ova vrsta klađenja s pravom preuzima primat u odnosu na standardno klađenje u svijetu.

Osim mogućnosti da se okladite na gotovo sve što poželite, online sportsko klađenje omogućava Vam i igranje tiketa gdje god da se nalazite, a široka kladiteljska ponuda također Vam je dostupna za sve sportove koji Vas interesiraju.

Ovaj kratki vodič ujedno je i ono najvažnije što trebate imati u vidu prilikom Vašeg prvog kontakta sa nekom online kladiteljskom kućom. Sljedeći korak za iole uspješno klađenje jeste i upoznavanje sa drugim vrstama i tipovima oklada, pa ćete o ovoj i sličnim temama također moći dodatno da se informirate na našoj stranici.

Ipak, ako ste riješili da oprobate svoju sportsku sreću i online putem, preporučamo Vam da pročitate nešto više o najvećim svjetskim kladiteljskim kućama kako biste se upoznali sa uslugama i servisima koje one pružaju. Ove informacije također možete naći na našem sajtu u okviru recenzija najvećih svjetskih online kladionica.

1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice