Speedway moto utrke – Dinamične oklade i atraktivni koeficijenti

Jedan od manje popularnih, a opet atraktivnih sportova za klađenje u najvećim svjetskim online kladionicama zacijelo jeste Speedway. Ova vrsta moto utrka spada u red manje zastupljenih na sportskom i kladiteljskom tržištu, ali najveće svjetske kladiteljske kuće sa posebnom pažnjom pripremaju i ovu ponudu.

speedway

Speedway | Stefan Holm / Shutterstock.com

Klađenje na Speedway moto utrke sasvim sigurno možemo svrstati u dobru kladiteljsku ponudu. Osim visokih koeficijenata i velikog broja utrka na koje se igrač može okladiti, ovaj moto sport odlikuje i veliki izbor vozača na koje žele tipovati. Ako preferirate uzbudljive i kratke moto utrke, te Vas zanima i pojedinačno klađenje na događaje kao što je pobjednik određene utrke, klađenje na Speedway moto utrke sasvim sigurno može biti Vaš tip sporta u online kladionicama.

1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
  • Vrlo visoki koeficijenti
  • Vrlo opširna ponuda
  • Live streaming u HD
1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice
sada se kladiti
  • Vrlo visoki koeficijenti
  • Vrlo opširna ponuda
  • Live streaming u HD
22Bet Recenzija

Što su Speedway moto utrke?

Moto utrke Speedway, ili kako ih ljudi nazivaju širom svijeta – Speedway, je moto sport u kojem se četiri, a nekad i šest motociklista natječe na kružnoj stazi u kojoj je cilj izvoziti četiri puna kruga, i to u smjeru suprotnom od skazaljke na satu. Ova trkačka disciplina najpopularnija je u zemljama Sjeverne i Centralne Europe, a Speedway utrke također postaju i sve popularnije na kontinentima kao što su Sjeverna Amerika i Australija.

Motori koji se voze u Speedway utrkama su specijalizirane mašine, namijenjene isključivo za rastresite podloge kao što je zemlja, a jedno od pravila je da na motoru postoji samo jedna brzina, kao i to da nema kočnica. Upravo iz ovog razloga Speedway utrke voze se na zemljanim površinama koje omogućavaju proklizavanje motora.

Ove utrke na prvi pogled mogu djelovati dosadne, čak i besmislene, jer je u pitanju jednolična vožnja koja ne iziskuje nikakva dodatna skretanja, ali ako uzmemo u obzir odlike koje ovi motori imaju, možemo zaključiti da vozač u Speedway utrci mora biti i više nego spretan i pripremljen.

Osim vještine vožnje, Speedway motociklisti također moraju obratiti pažnju i na konfiguraciju staze na kojoj sudjeluju, te i na skretanje u krivini pod odgovarajućim kutom koji bi omogućio prednost vozaču u utrci. Ovo je ujedno i glavni razlog zašto ne smijemo potcijeniti vještine Speedway vozača – mogućnost proklizavanja i slične opasnosti su sastavni dio ovog moto sporta.

Speedway moto utrke danas se održavaju širom svijeta kao sastavni dio domaćih natjecanja, kao i na globanoj razini gdje se najbolji Speedway vozači natječu u okviru Grand Prixa. Svjetske Speedway utrke voze se i tijekom cijele sezone kao pojedinačne, a na kraju ovog natjecanja se proglašavaju najbolji motociklisti Speedway svjetskog kupa.

Brzine koje vozači mogu dostići na najpogodnijim dijelovima staze često prelaze 110 kilometara na sat, stoga možemo zaključiti da Speedway moto utrke zacijelo spadaju u red dinamičnih i atraktivnih vrsta utrka.

Kladiteljska ponuda za Speedway moto utrke

Kao što smo već i naglasili, Speedway moto utrke se ne mogu usporediti sa trkačkim sportovima kao što su Moto GP ili Formula 1. Popularnost ovog moto sporta sasvim sigurno je najveća, te je i kladiteljska ponuda ovdje tradicionalno najbogatija. Ipak, najveće svjetske kladiteljske kuće u svojoj redovitoj ponudi imaju i klađenje na Speedway moto utrke, a mogućnosti za klađenje i tipovi igara u ovoj trkačkoj disciplini se mogu usporediti sa najpopulanrijim moto sportovima.

Osim redovite ponude za klađenje na Speedway utrke koje se boduju za Svjetski kup u ovom sportu, najveće kladiteljske kuće pokrivaju i Speedway klađenje na virtualne utrke, a ova ponuda je atraktivna i zanimljiva kao i za klasične Speedway moto utrke.

Speedway moto utrke

Speedway moto utrke

Ono što virtualne Speedway utrke izdvaja od klasičnih moto utrka jeste i činjenica da ova natjecanja ne traju dugo, te da se igrači mogu okladiti na sljedeću virtualnu trku već kroz nekoliko minuta. Upravo kratki vremenski intervali tijekom kojih se ove virtualne utrke odigravaju često znaju biti prva opcija za veliki broj igrača koji se žele okladiti u virtualnom sektoru svoje kladiteljske kuće.

Ipak, da bi se igrač što bolje pripremio i za ovu kladiteljsku opciju, svakako se preporuča da se prijethodno bolje informira o samim Speedway moto utrkama, te da pogleda kladiteljsku ponudu na klasične Speedway utrke koje se održavaju u realnom svijetu.

Klađenje na klasične Speedway utrke zacijelo možemo svrstati u interesantnu kladiteljsku ponudu, a osim velikog broja utrka i kratkih intervala vožnje koji igraču ne oduzimaju previše vrijemena, ovu kladiteljsku ponudu odlikuju i velike kvote na pobjede vozača.

Kada je riječ o vrstama oklada koje igrač može napraviti, kako u klasičnim tako i u virtualnim Speedway utrkama, ovdje se možete okladiti isključivo unutar singl ill kombiniranih oklada. Klađenje na samog pobjednika utrke zacijelo je najpopularnija vrsta oklada u ovom sportu, ali veliki broj igrača nerijetko voli napraviti i kombo okladu u kojoj pogađa pobjednika utrke, kao i drugoplasiranog vozača na utrci.

Kada su u pitanju koeficijenti koje ćete najčešće vidjeti u kladiteljskoj ponudi za ovaj sport, treba istaći da ove kvote rijetko budu manje od koeficijenta 2, te da pobjeda autsajdera u ovim utrkama može biti itekako isplativa za igrače koji vole riskirati.

Uzbudljive moto utrke i dinamične oklade

Naposlijetku možemo reći da Speedway moto utrke zacijelo jesu jedna dinamična i zanimljiva sportska disciplina, kako za gledatelje, tako i za igrače koji žele okušati svoje znanje u ovoj kladiteljskoj ponudi.

Bogat izbor vozača i visoki koeficijenti koji se mogu singlirati i kombinirati na kladiteljskom listiću najbolja su preporuka za ovaj atraktivni moto sport koji doživljava sve veću ekspanziju pojavom online kladionica. Ako preferirate uzbudljive završnice a u isto vrijeme želite maksimalno uštediti svoje vrijeme u kladiteljskoj kući, klađenje na Speedway moto utrke sasvim sigurno može biti Vaš idealni kladiteljski odabir.

Sportskoklađenje24.com također je Vaš glavni saveznik kada je u pitanju informiranost o samoj kladiteljskoj ponudi najvećih online kladionica, a na našoj stranici možete naći i veliki broj drugih tekstova u kojima možete usporediti klađenje unutar ove trkačke discipline.

Klađenje na Speedway moto utrke sasvim sigurno je najpopularnije kod priređivača kao što su William Hill, Betway, Betfair, Unibet, kao i na još nekoliko drugih mjesta, a kladiteljska ponuda ovih kladionica također je najkvalitetnija i najbogatija u svijetu online klađenja.

 

1000
100% do 1.000kn Bonus Dobrodošlice
100€
50% do 100€ Bonus Dobrodošlice
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice
100€
100% do 100€ Bonus Dobrodošlice