Osnove sportskog klađenja – Ovo su važne stvari

Gotovo svaki sportski kladioničar već se bavio klađenjem na Internetu ovih dana. Prije nego što možete početi kao početnik, međutim, neke osnove sportske oklade treba naučiti. Prema moto “jer ne znate što radite”, nećete uspjeti s pružateljem online kladionica.

U našem vodiču sastavili smo neke od najvažnijih osnova za sportsko klađenje. Što je važno i kako se trajno uspijeva u tom polju.

Što je kladioničar?

Prije nego počnete, trebali biste znati što je kladioničar. Klađenje na sportove općenito je “borba” između kladioničara i kupca. Kladioničar sastavlja ponudu za klađenje, pribavlja događaje s nejednakostima i objavljuje ih. Sam kupac može reagirati na ove ponude prihvaćanjem ili odbijanjem. Kao korisnik ne možete utjecati na te ponude. Kladioničar je uvijek na čelu.

Klijent određuje svoj ulog, pod uvjetom da je u skladu s ograničenjima prema Općim uvjetima. Ako bude uspješan, dobit će taj iznos plus njegovu dobit. Ako se vrh uloga pritisne uz zid, iznos igre mijenja vlasnika – od kupca do kladioničara. Visina mogućeg povratka je određena kvotom klađenja. U osnovi se primjenjuje sljedeći izračun:

Ulog x kvota = dobit

Kako se provode akcije financijskog prijenosa?

Oklade na kladioničara nisu fiktivne, ali igraju se s pravim novcem. Obrnuto, to znači da u prvom koraku morate otvoriti račun za klađenje s davateljem po vlastitom izboru. Taj se postupak obično završava u roku od nekoliko minuta. Važno je da svoje podatke iskazujete istinito. Ugledni online dobavljači zahtijevaju uvjeti licence za provjeru identiteta igrača. U pravilu, provjera legitimiteta odvija se prije prve uplate. Ako ste se prevarili na registraciji, najkasnije u ovom trenutku postoji ozbiljna poteškoća. Pod određenim okolnostima račun će biti blokiran i zarađeni dobici bit će nedostupni.

Ako je Vaš kladionički račun aktivan, morate se nadograditi. Portali sportske oklade nude brojne, sigurne i brze metode pohrane. Većina kreditnih kartica je prihvaćena  (Visa i MasterCard), kao i sustavi izravnog rezerviranja Sofortüberweisung i GiroPay. Za manje depozite prepaid kodovi Paysafecarda su vrlo prikladni. Osim toga, online kladionice podržavaju brojne e-wallete kao što su Paypal, Neteller ili Skrill Moneybookers.

Uostalom, ne morate brinuti o novcu. Međunarodna scena pružatelja kladionica je ozbiljna i sigurna. Tvrtke u pozadini ne moraju se sakriti iza bilo koje druge industrije. U nekim slučajevima, tvrtke su čak navedene na burzi. Nadalje, svaki davatelj sportskih usluga klađenja zahtijeva licencu. Istovremeno, fiducijarno upravljanje sredstvima klijenata regulirano je vrlo precizno u dozvolama. Vaš novac mora se čuvati u poznatim bankama i ne smije se koristiti za druge poslove.

Na koje se sportive može kladiti?

Većina korisnika vjerojatno će povezati savjete za klađenje s Ligom prvaka ili Bundesligom, odnosno s nogometnim kladionicama. Naravno, ovo nije u redu, to  je jasna brojka u sportskom klađenju na Internetu. No, najbolje kladionice sada imaju preko 30 sportova na ekranu. Iza nogometnog ranga u popularnoj ljestvici, tenis, hokej na ledu i košarku. Drugi portfelj kreće se od ragbija i bejzbola do motorsport i rukometa do egzotika poput surfanja ili šaha.

Važna baza za klađenje na sportske kladionice je da se savjeti ne mogu staviti samo na pobjedu ili poraz – ostati s kraljevskim nogometom u ovom trenutku. Najbolje kladionice imaju brojne druge bočne opcije koje nude. Oklade se mogu zatvoriti u vrijeme ciljeva, broja pogodaka, na uglovima i žutim kartonima, kao i na mnogim drugim stvarima.

Koje vrste oklada postoje u kladionici?

Naravno, osnove sportskog klađenja također uključuju vrste oklada. Klasični je pojedinačni ulog. Točnije, to znači da je odabrana vjerojatnost ishoda iz ponude kladioničara. Naputak se odnosi samo na jedan rezultat. Zbog jednostavnosti, stručnjaci za klađenje rade isključivo sa solo savjetima. Moguća dobit je relativno niska, ali i rizik u sportskom klađenju.

Druga važna vrsta oklada su višestruke oklade. U ovom trenutku više se odabira stavlja na klađenje. Pojedinačni višak se umnožava, a zatim pored oklade. Savjeti za kombinaciju bez sumnje su najprofitabilnija oklada. Ali budite pažljivi, čak i krivi odabir na karti će nositi cijelu kartu ka propasti.

Klađenje na ovu točku pruža klađenje sustava. Čak i uz neke pogreške, dobit se još uvijek može poduzeti ovdje ili se gubitak može svesti na minimum. Odlučujući čimbenik je koji sustav se igra. Na primjer, s okladom tipa “2 od 4”, na redoslijedu uloga igra se šest redova oklada.

Kako se izračunava kvota klađenja?

Iznos mogućeg profita izračunava se, kako je već opisano, o kvoti. Ali kako to potječu iz koeficijenta knjige kladionica? Davatelj prikuplja sve informacije o događajima. Iz toga se izračunava postotak vjerojatnosti nastanka rezultata. Iz te vrijednosti, davatelj kladionica formira takozvani koeficijent fer klađenja, koji se ne pojavljuje u ovom obrascu u ponudi za klađenje.

U drugom koraku margina kladioničara je uključena u tu kvotu. Tek će tada biti objavljena ponuda za klađenje.

Kako se kladiti?

Podaci o klađenju kod kladioničara jedan su od apsolutnih osnova klađenja na sportove. Ako ne razumijete kako je savjet postavljen, nećete uspjeti. Nakon naših iskustava, ali čak i apsolutni početnici nisu suočeni s bilo kakvim problemima. Većina on-line pružatelja usluga radi s vrlo jasnim, jasnim softverskim rješenjima s kojima se korisnici vode samoobjasniti od A do B. Portal se u pravilu oslanja na tipičan raspored sportskih klađenja s popisom disciplina na lijevoj strani zaslona. U podizbornicima možete ići na zemlje, lige i natjecanja.

Sastavili smo mali slijed klađenja koji je gotovo 1: 1 prenesen na sve online kladionice.

 1. Prijavite se davatelju kladionica s korisničkim podacima.
 2. Odaberite sport.
 3. Idite na natjecanje ili ligu.
 4. Prikazivat će se trenutačni koeficijenti na sredini stranice. (Dodatne mogućnosti klađenja obično se moraju otvoriti zasebno)
 5. Jednim klikom prenosi se koeficijent / n u ulog za okladu, koji se obično nalazi na desnom rubu zaslona.
 6. Odaberite vrstu oklade. (Jednokrevetna, kombinacija ili vrh sustava)
 7. Unesite iznos igre.
 8. Pošaljite otpust.
 9. Dobit ćete potvrdu o prihvaćanju od kladioničara izravno na zaslonu.

Sportski ulog – primjer

U nastavku želimo vam ponovo ponuditi osnovu za sportsko klađenje s konkretnim primjerom. Izvukli smo četvrtfinale u Ligi prvaka u Kladionici Betway.

FC Bayern München vs. Real Madrid 1,75 – 4,00 – 4,33

Moguća procjena potencijalne konkurencije uz korištenje deset eura:

 • pobjeda doma Bayern München: 1,75 x 10 € = 17,50 €
 • Nacrtaj: 4,00 x 10 € = 40,00 €
 • Ako odmah pobijedi Real Madrid: 4.33 x 10 € = 4.33 €

Šta kladionica tačno ima s tim?

U našem primjeru nismo smatrali značajnu točku – njemački porez na klađenja na sportske oklade. Od 2012, svi kladioničari moraju proslijediti pet posto svoje lokalne prodaje izravno u porezni ured. Kladioničar obično dodjeljuje dodatne troškove kupcima. Betway, na primjer, tereti samo ulaznice osvojene petogodišnjim odbitkom od bruto prihoda i tako djeluje poput većine vrhunskih kladioničara. Neki drugi pružatelji općenito odbacuju porez na klađenje izravno na svaku upotrebu.

Međutim, nekoliko kladionica i dalje se suzdržava od prenošenja troškova korisnicima. Najpoznatiji kladioničar bez poreza u ovoj zemlji bez sumnje je Tipico.

Ove osnove omogućuju vam uspjeh

Kako se kladiti trajno uspješno? Ovo je isto pitanje I kod početnika I kod profesionalca. Naposljetku, sastavili smo nekoliko osnova za sportsko klađenje koje ne dovode nužno svaki savjet u zelenu zonu, već su u konačnici usmjerene ka dugoročnom uspjehu:

 1. Usredotočite se na odabrane događaje

Općenito, kladite se samo na sportove i natjecanja u kojima imate potrebna stručna znanja. Klađenje na surfanje ili šah čini se da u praksi nema smisla ako nemate dovoljno informacija o disciplinama. Ako jednog dana niste pronašli odgovarajući događaj u ponudi za klađenje, više se želite suzdržati od savjeta.

 1. raditi s stabilnim bankroll

Bankroll opisuje svoj glavni kapital. Važno je da uložite samo novac u sportsko klađenje, što vam nije potrebno za druge važnije stvari u životu. Prije nego što napravite kladionički ulog, vrlo pažljivo razmislite o iznosu koji ste spremni izgubiti.

 1. obrambeni novac za upravljanje

Nemojte nikada riskirati. Slijedite upravljanje obrambenim novcem. To znači u praksi: kladiti se s malim iznosima, razmjerno njihovoj ukupnoj ravnoteži. Pet posto bankrola dovoljno je u našem iskustvu da igra dugoročnu strategiju klađenja na sport.

 1. Nemojte biti pohlepni, uzmite dobit

Jeste li razradili određeni plus, neka profit isplati. U svakom slučaju nemojte biti pohlepni. Veći udjeli nisu sinonim ni s većim prinosima. Nerijetko se slabo ispušta u pogrešnom smjeru i dobit se uopće ne izgubi.

 1. Nema uspjeha bez analize

Izvršite detaljnu analizu igara prije svake ankete. Ako je moguće, pokušajte uključiti sve dostupne informacije u svoj kladionički postupak. Sve dodatne pojedinosti u mjerenju kladenja mogu u konačnici biti presudne.

 1. Iskoristite bonuse, osigurajte glavni kapital

Iskoristite bonuse koje nude davatelji sportske kladionice. Ako su okvirni uvjeti pravedni, ne biste se trebali odreći dodatnog kladioničkog kapitala. S najboljim kladionicama imate gotovo svakodnevno priliku uračunati jedan ili drugi dodatni euro.