Sprema se najveći transfer u povijesti HNL-a

Ovo ljeto bi se mogao ostvariti najveći izlazni transfer u povijesti Dinama, a i HNL-a općenito. Dinamo je odlučio zanemariti procjenu Transfermarkta i podići cijenu Danija Olma. Razlog tome je i što je Dinamo ove godine puno zaradio igranjem u Europi te nemaju potrebu prodavati igrače.

Mladi reprezentativac Španjolske Dani Olmo prema Transfermarktu vrijedi oko 15 milijuna eura. Međutim, iz bliskog izvora kluba procurila je informacija da su Modri odlučili svog dijamanta prodati za nevjerojatnih 40 milijuna eura.

Također, ove godine se odigrava i Europsko prvenstvo mladih u Italiji i San Marinu te se očekuje da će Olmo imati bitnu ulogu u igri Furije. Nakon tog prvenstva cijena bi mu mogla još porasti. Osim što je standardni član U-21 Španjolske, izbornik A vrste Luis Enrique ima samo riječi hvale za Olma te ga je pozvao i na jedan trening svoje momčadi. Između ostalog, Olmo se našao i u prestižnom izboru za najboljeg mladog igrača Europe Golden Boy.

Dani Olmo / DarioZg/ Shutterstock

Zainteresiranih ne manjka, a najizvjesnije je da bi se Olmo mogao vratiti u klub iz kojeg je i došao u Dinamo. Katalonski mediji plasirali su priču o povratku u Barcelonu još prije zimskog prijelaznog roka. Barcelona već dugo prati mladog Španjolca  te su poduzeli i neke konkretne poteze. Vodstvo kluba, uključujući i sportskog direktora Erica Abidala, sastalo se s Olmovim zastupnicima ne bi li probali dogovoriti uvjete prelaska u katalonski klub.

Barceloni bi, navodno, planove pokušao pomrsiti i drugi španjolski velikan. Real Madrid je pokazao zanimanje za Olma koji bi se onda pridružio Realovoj koloniji mladih igrača.

Upravo priča oko mogućeg povratka u Barcelonu podsjeća na Piqueaovu karijeru. On je kao mladić napustio Barcu i otišao u Manchester United da bi se kasnije vratio i postao neizostavni član momčadi.

Ako Dinamo želi zaraditi na mladom genijalcu, moraju biti jako oprezni. Žele li ostvariti izvanredan transfer, moraju pripaziti na to da Olmu ugovor ističe u lipnju 2012. god. Dakle, imaju još dvije godine, a zna se da igrač ima pravo šest mjeseci prije isteka ugovora potpisati s drugim klubom. Ono što može zabrinuti čelnike Dinama je što u takvoj situaciji cijena igrača drastično pada.

Nema sumnje da Dinamo vodi računa o svemu tome. Bez obzira što su možda prvi u redu za kupnju Olma Barcelona i Real Madrid, ne bi čudilo i da Olmo karijeru nastavi u nekom engleskom klubu. Zna se da Englezi možda i najlakše mogu isplatiti tako velike cijene transfera.

Mladić je i sam izjavio da je trenutno igrač Dinama, da uživa u Zagrebu i da ne misli na mogući transfer. Ako do njega i dođe, klub i Olmovi zastupnici će zasigurno naći zajednički jezik na obostrano zadovoljstvo sviju. No, Dinamovi navijači bi se trebali pripremiti na to da možda gledaju posljednje Olmove utakmice u modrom dresu.