Osijek ima tajno oružje za Dinamo

Osijek je promjenom trenera upisao dvije pobjede i remi u zadnje tri utakmice. Borba za Europu se nastavlja, a slijedi im polufinalni ogled Kupa protiv Dinama. Modri su veliki favorit, ali izgleda da Skender ima „asa u rukavu“ u osječkom pokajniku.

Potpuno neočekivano jučer od prve minute za Osijek II startao je Petar Bočkaj. Nakon mjesec i pol dana vratio se na teren u svom stilu. Pogotkom iz slobodnog udarca s 20-ak metara kako samo on zna. On je izgleda svoju pokoru u tišini odradio i izdržao.

Klima se u klubu očito promijenila. Od silnih najava da mišljenje neće promijeniti, predsjednik kluba izgleda ne razmišlja više tako. Možda je i sam shvatio da interese kluba treba staviti na prvo mjesto. Meštrović je trebao dobro razmisliti prije nego je izašao pred novinare s izjavom da je Bočkaj završena priča za NK Osijek. Odjeknule su njegove snažne riječi i razlozi zbog kojih je prekrižio Peru. Nitko se nije nadao da će biti drugačije.

Bočkaj je trenirao posebno, na drugom terenu s trenerom kojeg mu je klub dodijelio. Nitko iz medija mu nije smio prići. U međuvremenu su sve tenzije splasnule te se sve češće priča kako će biti pomilovan i vraćen u prvu ekipu. Izvjesno je da trenutno igrač Perinog kalibra treba Bijelo-plavima u borbi za Europu. Zamislite samo tandem Bočkaj – Kleinheisler. Svjesni su toga i u klubu.

NK Osijek / dtram / Shutterstock

S druge strane, puno je novaca Osijek uložio u Peru. Velik bi novčani gubitak za klub bio da se samo tako raskine ugovor, bez ikakve odštete. U današnje vrijeme novac ima preveliku ulogu u nogometu što se transfera tiče i izgleda da je lakše prekršiti danu riječ, nego izgubiti uloženi novac.

Bivši trener Zekić izrazio je želju da se Bočkaju da nova priliku, međutim, nisu mu je ostvarili. Sada, dolaskom novog trenera Skendera, ta priča se iznova pojavila. Skender je izjavio da je to klupska politika, da se u to neće miješati, ali, eto, Bočkaj je opet na terenu u bijelo-plavom dresu. Ne bi iznenadilo da ga uskoro vidimo i na prvoligaškom travnjaku, a dvije utakmice zaredom s Dinamom su pred vratima, jedna u Kupu, jedna u prvenstvu.

Navijači su sve glasniji da se Peri treba dati nova priliku. Svima je jasno da se radi o izvrsnom igraču na travnjaku, a on kao osoba mora na sebi poraditi i van travnjaka ako želi nešto napraviti od svoje karijere.

Za kraj dio Meštrovićeve izjave o Bočkaju: „U mom djelovanju u NK Osijeku boljitak Kluba je viši interes od moga stava po određenim pitanjima, a dokaz tome je i svojevrsna rehabilitacija Petra Bočkaja, kao isključivi rezultat nogometnog autoriteta novog trenera Dine Skendera. Svima, pa tako i Bočkaju, Skenderu i meni, cilj treba biti isti: što uspješniji NK Osijek. U ovom slučaju to ostvarujemo svaki na svoj način: Skender zalaganjem i kreditiranjem Bočkaja, Bočkaj svojim doprinosom na terenu, a ja svojom neisključivošću kada je argument općeg interesa suočen s mojim, ako baš hoćete najgrublje – i egom. Ovime bih zaključio tu temu, uz želju za “happy end-om” svim akterima ove priče.”