Izrečene kazne za Dinamo, Rijeku, Hajduk i Slaven Belupo

Kako to već biva na travnjacima HNL-a, navijači nisu ostali dužni. Nažalost, već postaje normalno da je neki hrvatski klub kažnjen novčano ili igranjem pred praznim tribinama zbog svojih navijača. I zadnje kolo obilježile su incidentne situacije, rasistički povici, šovinističko vrijeđanje i bakljade.

U Koprivnici 9. ožujka igrali su Slaven Belupo i Hajduk pred 2 500 gledatelja, od kojih jedno 400 gostujućih. Nakon mirnog prvog dijela utakmice, Torcida u drugom poluvremenu kreće s vrijeđanjem HNS-a, a zatim su upalili i nekoliko baklji. Oko 76. minute navijači Hajduka kreću s rasističkim ispadima. Trojici su tamnoputih igrača Slaven Belupa hukali, a minutu kasnije počinju vrijeđati i glavnog suda Jovića. Zbog upaljenih baklji HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 22 000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator utakmice sa 7 000kn.

84/100 - Unibet Recenzija
  • Veliki odabir ponuda za klađenje
  • Stabilni i fer koeficijenti
  • Korisnička podrška dostupna 24 sata dnevno
91/100 200€ TonyBet Recenzija
  • Odlične opcije za klađenje uživo
  • Veliki broj sportova u ponudi
  • Brojni načini uplate i isplate novca
96/100 100€ Betfair Recenzija
  • Konkurentni i dobri koeficijenti
  • Izvrsna stranica za klađenje mobitelom
  • Pouzdan i siguran kladioničar

Kažnjeni su i isključeni igrači Josip Juranović (Hajduk) te Matko Zirdum (Slaven Belupo). Obojica su dobili zabranu igranja jedne utakmice. Uz tu kaznu, Matko Zirdum kažnjen je i novčanom kaznom u iznosu od 3 000 kn (isključenje zbog dvije opomene), a Josip Juranović iznosom od 4 000 kuna (prekršaj nad suparnikom u izglednoj prilici za postizanje pogotka).

BBB / DarioZg / Shutterstock

Na istoj utakmici kažnjen je i pomoćni trener Hajduka Goran Rosanda. U 62. minuti susreta bio je udaljen s klupe zbog vrijeđanja sudaca. Kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i 1 000 kuna novčane kazne.

Zvonimir Šimunović, direktor Slaven Belupa, bio je prijavljen zbog vrijeđanja suca nakon utakmice. Kažnjen je s mjesec dana zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom u iznosu od 5 000 kuna. Sudac Jović u zapisniku je naveo da ga je Šimunović nakon utakmice dočekao u tunelu igrališta te se pokušao fizički obračunati s njim, u čemu su ga spriječili zaštitari. Zatim mu je direktor Slavena uputio i nekoliko prijetnji. Šimunović tvrdi da u tunelu nije bio, nego je ulazeći u trenersku svlačionicu dobacio sucu, koji je bio okružen zaštitarima, što misli o njemu i njegovom kalkulantskom suđenju koje je, kako smatra Šimunović, bilo na štetu obje momčadi.

Koprivničani nisu bili zadovoljni suđenjem. Potvrdio je to i trener Slavena Ivica Sertić. Najviše im je zasmetala situacija kada glavni sudac nije uvažio sugestiju pomoćnika da sudi prekršaj za Slaven. Jović je pustio da se igra nastavi, a iz te akcije Hajduk je došao do izjednačenja, a ubrzo nakon toga i do pobjede.

Derbi 24. kola odigran je u Maksimiru između Dinama i Rijeke pred 6 200 gledatelja među kojima  se isticalo oko 1 000 Bad Blue Boysa te oko 200 pripadnika riječke Armade. BBB već u šestoj minuti kreću s vrijeđanjem Riječana što se nastavilo šovinističkim vrijeđanjem u 29. minuti. Armada na to reagira paljenjem 4 baklje bengalke koje baca na tartan stazu. U 32. minuti službeni spiker upozorava Bad Blue Boyse da prestanu s vrijeđanjem riječkih nogometaša, na što oni odgovaraju još glasnije. Ovaj put i njima Armada uzvraća. Obostrano vrijeđanje nastavilo se i u drugom poluvremenu. BBB u 75. minuti pale pet baklji i tri bljeskalice te  aktiviraju i tri petarde, te još jednu kasnije. GNK Dinamo kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 38 000 kuna, a HNK Rijeka iznosom od 28 000 kuna.