Mandžu prodaju zbog povratka otpisane zvijezde

    „Super Mario“, odnosno Mario Mandžukić iako je produžio u travnju ugovor s talijanskim velikanom Juventusom do 2021. god., u sljedećem prijelaznom roku mogao bi napustiti klub. Njegov ostanak mogao bi biti upitan ukoliko Juventus angažira bivšeg trenera Chelseaja Sarrija.

    Svi su očekivali da bi Mandžukić kraj nogometne karijere mogao dočekati u Juventusovom dresu, ali u samo nekoliko tjedana u klubu su se dogodile velike promjene. Naime, trener Juvea više nije Massimiliano Allegri koji je u Mandži vidio okosnicu napada u tandemu s Cristianom Ronaldom. Allegri je odlučio potražiti nove izazove, a upravo zbog njegovog odlaska u pitanje je došao i Marijev status koji je i miljenik navijača.

    Talijanski mediji, točnije novinar talijanskog izdanja Goal.coma Romeo Agresti tvrdi da je Maurizio Sarri nakon osvajanja Europske lige napustio Chelsea kako bi preuzeo talijanskog prvaka. Navodno dogovori između kluba i njega traju već neko vrijeme i samo je pitanje dana kada će to biti i službeno. No, dolaskom novog trenera za 33-godišnjeg hrvatskog napadača vjerojatno neće biti mjesta u napadu.

    Ako Sarri preuzme Staru damu, u planu mu je u klub odmah vratiti Gonzala Higuaina. Argentinac je nakon dvije sezone napustio klub nakon dolaska Cristiana Ronalda. Juventus u tom trenutku nije ima dovoljno sredstava plaćati obojicu. Juve je pokušao prodati Higuaina, ali zainteresiranih nije bilo. Argentinac se okušao u Milanu, ali nakon 22 utakmice i samo osam zabijenih golova napušta i Rossonere te odlazi na novu posudbu u Chelsea.

    Mario Mandžukić / cristiano barni / Shutterstock

    To ne čudi budući da je taj dvojac već surađivao i to jako dobro. Pod Sarrijevim vodstvom Higuain je u Napoliju igrao možda i najbolji nogomet, a u sezoni 20015./ 16. zabio je čak 36 golova postavši najbolji strijelac Serije A.

    Higuain je 2016. god. postao najskuplji nogometaš u povijesti talijanskog nogometa, još je uvijek pod ugovorom i talijanski ga prvak može vratiti u svoje redove bez problema.

    Trenutno u Juventusovom napadu nema mjesta za Mandžukića, Ronalda, Dybalu i još i Higuaina ako se vrati. Deblji kraj u toj priči izvlači Hrvat. Također, mediji navode da bi Mandžukićeva prodaja Juveu donijela novac za moguću kupnju nekog mladog igrača koji bi se onda razvijao uz Ronalda i Higuaina. Uz to, prema talijanskim medijima Mandžo nije tip igrača kakvog Sarri preferira.

    Mandžukić je u Juventusu od 2015. godine, a ranije je igrao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern i Atletico. Nakon Svjetskog prvenstva prošle godine i osvajanja srebra oprostio se od hrvatske reprezentacije kako bi se posvetio klupskoj karijeri, a i samom sebi.

    Iza Marija je sezona u kojoj je upisao 9 golova i 7 asistencija u 25 susreta u Serie A.

    Favorite u današnjoj utakmici natjecanja Lige nacija, između Portugala i Švicarske, pogledajte na Pinnacle kladionici.