Perišić će i dalje sanjati Premiership

    Talijanski zimski prijelazni rok je završio. Među zanimljivijim vijestima je ona o propalom transferu hrvatskog reprezentativna Ivana Perišića iz Intera u Arsenal. Već ranije se Perišić povezivao s Premiershipom, točnije s Manchester Unitedom. Tadašnji trener Jose Mourinho htio je u svoje redove dovesti hrvatskog krilnog reprezentativca, međutim, nije došlo do željenog transfera.

    Ovog prijelaznog roka Ivan Perišić bio je blizu prelaska u sjeverni dio Londona, točnije, u Arsenal. Topnici su na talijansku adresu poslali ponudu od 5 milijuna eura za posudbu do kraja sezone te 35 do 40  milijuna eura na ljeto kada bi i došlo do trajnog transfera. Problem je izgleda nastao u tome što su čelnici Intera htjeli da Arsenal odmah otkupi ugovor te su tražili čistih 40 milijuna eura. Arsenal si to izgleda trenutno nije mogao priuštiti, a i u međuvremenu su u svoje redove na posudbu doveli Denisa Suareza iz Barcelone.

    Ivan Perišić

    Ivan Perišić / Anton Ivanov / Shutterstock

    Hrvatski reprezentativac trenutno je na meti Interovih navijača. Sam igrač već ranije je izjavio da bi se volio okušati i u drugim ligama Petice, a najprivlačnija mu je upravo engleska liga. Javno je zatražio transfer te se doveo u neugodnu situaciju. Izgleda da je igrač stavljen na „hlađenje“ te se čak nije našao ni na klupi za četvrfinalnu utakmicu talijanskog kupa protiv Lazija koju je Inter izgubio nakon izvođenja jedanaesteraca. Međutim, Perišića je mogla ohrabriti trenerova izjava da na njega i dalje računa te da je uvjeren da će Ivan svoju kvalitetu staviti Interu na raspolaganje. To se i pokazalo u zadnje odigranom kolu talijanskog prvenstva. Inter je svladan na domaćem terenu rezultatom 0:1 od osamnaestero plasirane momčadi Bologne. Ivan Perišić nakon preskočene kup utakmice odigrao je svih 90 minuta. Svoje očito nezadovoljstvo salvom zvižduka treneru i čelnicima Intera pokazali su oni najvatreniji navijači. Osim treneru navijači su zviždali i Ivanu Perišiću zamjerivši mu očito javno iskazivanje želje za napuštanjem talijanskog poluotoka.

    U Interu su se možda prenaglili davanjem izjave u javnost da njihov krilni igrač želi otići u drugi klub. Ne očekuje se u današnjem nogometu, gdje se sve vrti oko novca, da se rodi još jedan Totti ili Di Natale koje će postati ikone talijanskog nogometa čija vjernost klubu je neupitna i neprocjenjiva. Sam Luciano Spalletti izjavio je da je Interov glavni izvršni direktor Giuseppe Marotta učinio najveću štetu javnim obznanjivanjem Perišićeve želje za odlaskom. Time je samo povećana napetost i u i oko kluba u ionako nezavidnoj situaciji.

    Inter nakon odigrana 22 kola u talijanskom prvenstvu drži, ne tako čvrsto, treće mjesto s 40 bodova. Za drugoplasiranim Napolijem zaostaje 11 bodova, a za prvoplasiranim Juventusom, vrlo vjerojatno nedostižnih, 20 bodova.

    Na Perišiću je sada da se pokuša u potpunosti skoncentrirati na igru Intera te dokazati i treneru, a ponajviše navijačima, da se na njega može računati. Također, iz Intera apeliraju na navijače da se drže skupa, da štite momčad, da je Perišić i dalje njihov igrač te da će svi skupa pokušati ostvariti zacrtane ciljeve.