Ukupna ocjena: 92/100

 • Konkurentni i dobri koeficijenti
 • Izvrsna stranica za klađenje mobitelom
 • Pouzdan i siguran kladioničar
 • Darežljiv bonus dobrodošlice

sada se kladiti

Betfair Kladionica 2020 | Pregled i Recenzija

Ako govorimo o onim najvećim i vodećim sportskim kladioničkim mjestima na internetu, ne možemo nikako ignorirati Betfair. Od prijelaza tisućljeća ova britanska kladionica pripada trendeseterima u industriji sportskih oklada. Brand Betfair je postao bez ikakve sumnje jedno od vodećih imena kada je u pitanju ova oblast s više od 4 milijuna aktivnih igrača iz svih krajeva svijeta. Betfair je osnovan 2000. godine, a tada je najprije radio kao Exchange kladionica ili Burza koeficijenata sa čim je stekao svjetsku slavu i po čemu je i danas poznat. O Burzi koeficijenata pisat ćemo nešto kasnije u recenziji jer je to svakako nešto po čemu je ova tvrtka prepoznatljiva. Pored Burze kvota, ovdje se danas možete kladiti i na obične sportske oklade na njihovom Sportbooku, a sjedište tvrtke nalazi se u Londonu i Dublinu.

Regulacija
Sportovi 29
Klađenje uživo
Mobilna Aplikacija
Služba za korisnike e-mail, telefon, live chat, društvene mreže
Način Plaćanja

100€

Bonus Dobrodošlice sada dobiti bonus

O kladionici Betfair

U ožujku 2011. Betfair prebacuje neke od svojih operacija na Gibraltar kako bi smanjio troškove poreza, a grupacija koja je vlasnik ovog brenda udružila se 2015. godine s Paddy Powerom u veću kladionicu nazvanu Paddy Power Betfair sa sjedištem u Dublinu. Ovime je tvrka pokrila tržište kladionica stacioniranih u Velikoj Britaniji s više od 600 poslovnica na Otoku. Ovaj kladioničar posjeduje  nekoliko važećih licenci za kockanje. Za srednjoeuropsko područje, relevantno je odobrenje EU od nadležnog tijela za matičnu igru. Ostala odobrenja ima Betfair među ostalima u Gibraltaru, Isle of Man te u kući britanske Komisije za kockanje i Ministarstva unutarnjih poslova u njemačkom Schleswig-Holsteinu. Tu je i licenca za internacionalne kladionice Malta Gaming Authority za korisnike iz cijelog svijeta. Betfair je član svih relevantnih međunarodnih organizacija priređivača sportskog klađenja.

Betfair je tvrtka koja ulaže dosta i u marketing pa je još početkom dvijetisućitih bio prva kladionička kompanija koja je bila pokrovitelj engleskoj nogometnoj reprezentaciji, a prvi su se među konkurencijom pojavili i na dresu nekog nogometnog kluba. Bio je to Fulham u sezoni 2002-03. Danas je Betfair globalni betting partner klubovima kao što su Barcelona ili Arsenal. Mi smo pobliže pogledali ovog globalno poznatog bookmakera i temeljito ga testirali na najbitnijim relevantnim područjima kada se radi o izboru idealnog mjesta za online uplate listića. U ovom tekstu možete pročitati naša iskustva s Betfairom kao pružateljem usluga sportskog klađenja u kojem smo naglasak stavili na ozbiljnost i reputaciju tvrtke te informacije o ponudi za klađenje, bonusima, depozitima, isplatama te korisničkoj podršci. Za početak nam je najbitnije da ova tvrtka bez ikakvih problema posluje i na hrvatskom tržištu.  

Pozitivne i negativne strane Betfaira

Tijekom pripremanja ove recenzije primjetili smo neke dobre i neke loše stvari ovog mjesta za klađenje te vam ih želimo predočiti:

 • Konkurentni i dobri koeficijenti
 • Izvrsna stranica za klađenje mobitelom
 • Pouzdan i siguran kladioničar
 • Darežljiv bonus dobrodošlice
 • Previše informacija na stranici
 • Stranica nije na hrvatskom jeziku
 • Nema korisničke podrške na hrvatskom jeziku

Opcije za klađenje i kvaliteta koeficijenata

Da su ovdje sve opcije za klađenje vrhunski pokrivene i da se možete kladiti na gotovo sve sportske događaje s puno mogućnosti oklada, najbolje govori podatak koji su izvukli statističari. U Betfairu tjedno možete birati između više od 50.000 različitih događaja i opcija za klađenje. I sa tim zastrašujuće velikim podatkom Betfair nije prvi na tržištu kada su u pitanju opcije za klađenje, ali je više nego jasno da dobro pokriva sve kladioničke potrebe svojih korisnika diljem svijeta pa tako i one iz Hrvatske. Dnevni prosjek je oko 25 sportova u ponudi dok ih je ukupno na tjednoj i mjesečnoj bazi puno više. Nogomet je ovdje broj jedan. Zastupljena su natjecanja sa svih kontinenata, ali europska naravno dominiraju. Betfair je britanska tvrtka pa ima i taj britanski štih u svom poslovanju što znači da je ovo pravo mjesto za klađenje na trke konja i bezbroj mogućnosti na klađenje na tenis od najvećih turnira do najmanjih challengera.

Sportski dio online klađenja sastoji se iz dva dijela. Prvi je Exchange dio ili Burza kvota dok se drugi dio zove Sportsbook i on zapravo predstavlja klađenje u klasičnom smislu onako kako ga svi znamo. Betfair je pionir u svojoj Burzi kvota i po tom aspektu je prva kladionica na svijetu s vodećom kladioničkom burzom.  Ovaj dio dosta je zanimljiv jer se ovdje ne kladite prema unaprijed zadanim koeficijentima, nego protiv drugih korisnika na burzi. Na burzi koeficijenata možete igrati Back i Lay oklade. Back oklada je klasična oklada gdje se kladite na pobjedu ili prolaz svog tipa, dok je Lay oklada potpuna suprotnost toga. Naime, kod Betfaira se možete kladiti protiv nekog tima ili protiv nekog ishoda pa tako možete uplatiti da neka utakmica primjerice neće završiti rezultatom 0:0 ukoliko s druge strane pronađete registriranog korisnika koji će uplatiti protiv vas.

Ovdje su tečajevi znatno viši u odnosu na klasične oklade, a ovaj dio ima i znatno veće opcije za klađenje. Betfair je ovdje samo posrednik između vas i drugog igrača registriranog kod njih, a brojni kladioničari biraju ovo mjesto upravo zbog ovog načina klađenja, posebno oni koji vole singl oklade s dobrim tečajevima. Betfair ne uzima nikakav profit ukoliko ste izgubili okladu, ali u slučaju dobitka naknada koju kladionica uzima za igrače iz Hrvatske je 7 posto. To je i dalje manje u odnosu na ono što uzimaju domaći pružatelji usluga sportskog klađenja, a to je 5 posto manipulativnih troškova na svaku uplatu te još dodatno porez na svaki dobitni listić. Zbog toga brojni igrači, ne samo iz Hrvatske, nego i iz regije, preferiraju ovakav način klađenja gdje će naknadu platiti samo prilikom ostvarivanja dobitka, i to ponovaljamo, dobitka s prilično većim tečajevima nego prilikom klasičnog igranja s unaprijed fiksnim koeficijentima.

Sportsbook je drugi dio sportskog klađenja i to je ono što uglavnom svi nazivamo klasičnim igrama na sportske događaje. Ovdje se također nudi veliki broj mogućnosti za klađenje sa solidnim koeficijentima. Za Burzu, Sportsbook, ali i za druge mogućnosti klađenja kao što su Casino, Poker, Bingo ili virtualni sportovi koristite na ovoj stranici samo jedan nalog i jedan jedinstveni novčanik.

Web stranica i mobilna aplikacija

Stranicu ocjenjujemo kao dobru i preglednu, no za one koji će se prvi puta susresti s burzom koeficijenata, ona na prvi pogled može djelovati pomalo zbunjuće. No, uvjeravamo vas da je nakon registracije dovoljno provesti pet do deset minuta kako bi vam sve stvari legle i kako bi ste skužili o čemu se radi. Viđali smo naravno i bolje stranice, ljepšeg i sjajnijeg izgleda od ove, no za ono što nam kod Betfaira treba, a to su dobre kvote i puno mogućnosti za klađenje, i ova stranica sasvim solidno služi svrsi. Ono što nam prilično smeta je da stranica (još uvijek) nije i na hrvatskom jeziku. Pored engleskog tu je još šest jezika, a to su bugarski, danski, njemački, španjolski, ruski i švedski.

Betfair ima mobilnu verziju svoje web stranice koja izgleda gotovo kao i ona za desktop računala i prilično je identično možete koristiti i s vašim telefonima ili tabletima. Ono što je jako važno ovih dana je mobilna aplikacija, a Betfair svoju nudi i za korisnike Android i za korisnike IOS operativnih sistema na smartphoneima i tabletima. Tu su zapravo dvije aplikacije koje Betfair nudi i koje možete skinuti na njihovoj stranici. Jedna se odnosi na Burzu koeficijenata, a druga na Sportsbok dio sajta i ukoliko ćete koristiti i jednu i drugu mogućnost klađenja, preporuka je da downloadate obje. Aplikacije su dizajnirane kako bi bile brze i učinkovite te kako bi imale sve ono što vam treba kada je u pitanju puno iskustvo klađenja i klađenja uživo.

Pokrivenost događaja, klađenje uživo i prijenosi uživo

Pored dobre pokrivenosti u brojnim sportovima Betfair također nudi i dubinske opcije za klađenje za svaki od tih sportova. Korisnici u kalendaru mogu pronaći sve ono što se nalazi u ponudi za sve popularne ili manje popularne događaje, ali najdetaljnija ponuda odnosi se na nogomet, tenis i utrke konja. Ovdje su pokrivena i mnogo manja natjecanja kao što su poluprofesionalne nogometne lige ili sportovi, ali naravno s mnogo manje opcija za klađenje nego oni najveći turniri ili natjecanja. U suradnji s proizvođačem softvera Playtechom napravljena je i prava virtualna kockarnica i mjesto za oklade u virtualnim sportovima kao što su utrke konja, pasa, motosport, biciklizam i nogomet.

Klađenje uživo u Betfairu je osigurano i ono se lako pronalazi na stranici pod imenom „In-Play Now“. Ovdje ćete naći brojne mogućnosti za igre uživo, jer dok se neki drugi priređivači sportskog klađenja fokusiraju na nekoliko sportova, Betfair ih nudi puno više, jer ne zaboravite, ovo je najveća burza koeficijenata na svijetu, a to se odnosi i na brojne tečajeve za klađenje uživo. Dakle, ne samo da se možete kladiti uživo na tenis i nogomet, nego i na primjerice kriket ili odbojku na pijesku. Centar za igre uživo jednostavno je i jasno posložen te ćete vrlo brzo pronaći sve što vam u određenom trenutku treba.

Pored standardnih igara na nogomet uživo kao što su oba daju gol, zbrojevi golova ili pobjednik ostatka susreta, ovdje možete igrati i što će se desiti u idućoj minuti ili u idućih pet minuta, odnosno hoće li biti prekršaj, korner, kazneni udarac itd. Riječ je o jednoj vrlo zanimljivoj opciji klađenja koja unosi dinamiku u oklade, a uzbuđenje sportskog klađenja podiže na jednu višu razinu. Pored svega toga, Betfair nudi i jedan od najboljih servisa za prijenos utakmica uživo ukoliko ste njihov registrirani korisnik. Dnevno ovdje možete gledati brojne nogometne utakmice, utrke konja ili teniske mečeve u visokoj razlučivosti. Tu su utakmice Lige prvaka, Europske lige kao i brojne košarkaške utakmice u live servisu, a sve što trebate imati da biste im pristupili je pozitivan balans na vašem kladiteljskom računu.

Bonusi u kladionici Betfair

Bonus dobrodošlice 100% do 100 eura– Koliko god da novca stavite na vaš početni račun u rasponu od 10 do 100 eura, u vašu lisnicu s bonusima ova kladionica će dodati duplo više sredstava sa kojima ćete se moći kladiti na omiljena nogometna i druga sporska natjecanja. Kada otvorite novi nalog morat ćete upisati promo kod ZKSABW te uplatiti 10 ili više eura i dodatna sredstva će se automatski pridodati vašemu bonus računu.

20 eura free beta ako izgubite prvu okladu na Burzi – Ukoliko izgubite vašu prvu okladu na Burzi dobit ćete 20 eura za besplatno klađenje, a također dobit ćete još 20 nakon vaše pete oklade na ovom dijelu sajta ukoliko se kladite pet puta unutar 30 dana s minimalnim koeficijentom od 1,50.

Riskirajte više od 5 eura na Burzi i dobit ćete još toliko – Ukoliko nikad niste odigrali okladu na Burzi koeficijenata, odigrajte jedan listić s 5 ili više eura i dobit ćete 5 eura keša natrag ukoliko izgubite tu okladu.

Free 5 eura na košarku – Okladite se na neku košarkašku utakmicu s 5 ili više eura subotom i nedjeljom i Betfair će vam dati besplatno 5 eura za buduće oklade na košarkaške događaje koje možete iskoristiti u roku od 5 narednih dana.

Back a Winning Same Game – Bonus za multioklade koji možete ostvariti prvom uplatom na ovakav vid klađenja u visini od uloženog iznosa do maksimum 25 eura.

Betfair Welcome Bonus

Opcije uplate i isplate sredstava

Opcije uplate i isplate sredstava su zaista brojne, a ovdje možete koristiti sve standardne načine kao što su bankovni transfer, kartične uplate ili uplate putem mnogih servisa e-novčanika, a velika je prednost što ovdje možete uplatiti depozit i putem PayPala. Metode uplate i isplate novca uključuju sve ove mogućnosti: Visa, Mastercard, Visa Electron, Delta, Bank Transfer, Cheque, ClickandBuy, EntroPay, Neteller, PayPal, Poli, Skrill, Western Union. Naknade koje se naplaćuju prilikom depozita najčeće iznose 1,5 posto na plaćanja kreditnim karticama i PayPalom dok se za korištenje Skrilla, Chequea i Masestra ta naknada ne naplaćuje. Za isplatu sredstava ne naplaćuju se naknade bez obzira na to koji servis koristite izuzev bankovnog transfera za koji se plaća naknada od 5 eura.

Minimalna uplata po listiću je 2 eura dok se makismalni profit na sportske oklade kreće do fantastičnog limita od milijun eura. Na Betfairu su grantirano brze i glatke isplate. Unutarnja obrada povlačenja sredstava obično traje do maksimalno 24 sata. Ako želite primiti svoje dobitke putem bankovnog prijenosa, trebali biste planirati ukupno razdoblje obrade između dva i četiri radna dana. Račun primatelja uvijek mora biti jednak imenu igrača. Povlačenja u korist trećih osoba, čak i u ime članova obitelji, u načelu su zabranjena. Prije početne uplate klijent također mora proći provjeru legitimiteta. Betfair zahtijeva tzv. KYC dokumente, koji se sastoje od fotografije osobne  iskaznice i potvrde novije adrese.

Korisnička podrška, sigurnost i pouzdanost

Tim za pomoć korisnicima u Betfairu je uvijek na raspolaganju za sva pitanja ili probleme koje korisnici mogu imati. Igrači se ovoj kladionici uvijek mogu obratiti putem telefonskog poziva, elektroničke pošte, uživo putem chata ili društvenih mreža što je sasvim dovoljan raspon mogućnosti za širok krug korisnika smišljenih kako bi im bili na raspolaganju za sve vrste njihovih upita. Podrška je dostupna 24/7. Prosječno vrijeme za odgovor na e-mail je unutar 24 sata, dok će upiti putem telefona ili chata jasno ići dosta brže. Na web stranici se također nalazi i detaljni meni s najčešče postavljanim pitanjima na kojoj ćete pronaći brojne odgovore pa nećete ni morati zvati korisničku podršku, koja je nažalost dostupna samo na engleskom jeziku.

S obzirom na reputaciju koju je Betfair do sada stekao u industriji sportskih oklada, kada je u pitanju sigurnost, ovo je jedno od najpouzdanijih web mjesta za klađenje. Bez ikakve dvojbe, to osiguravaju i licence Ujedinjenog Kraljevstva i Malte, a dodatnu sigurnost na stranici osigurava i SSL enkripcija s kojom možete biti sigurni da će vaši podatci ostati u pouzdanom okruženju.

Prednosti kladionice Betfair

Naš kratki test kladionice Betfair pokazao je da postoji puno pozitivnih čimbenika kada je ovo mjesto za klađenje u pitanju kao i mnogo prednosti za potencijalne nove korisnike. Odmah prilikom registracije ovdje možete dobiti dobar bonus do 100 eura s kojim se, uz malo sreće i znanja, može jako fino profitirati. Ovo je vrlo pouzdani pružatelj usluga sportskog klađenja s milijunima korisnika iz čitavog svijeta. Ovdje će svoje mjesto pronaći brojni novi korisnici i u budućnosti zbog brojnih mogućnosti uplate i isplate sredstava kada je u pitanju online plaćanje, a dobre aplikacije i mogućnost mobilnog i klađenja uživo samo će dodatno privući još novih igrača u Betfair. To se odnosi i na Hrvatsku, jer se svi bonusi i igre kojih ovdje ima, odnose i na našu zemlju iz koje je u ovoj kladionici svakim danom sve više novih korisnika.

Zaključak

Do sada smo zaključili sve pozitivne i negativne strane koje se nude u Betfairu kada je u pitanju sportsko klađenje. Ovo je najveća burza koeficijenata na svijetu, a u Sportsbooku su tečajevi prilično veliki, a kladioničarske margine prilično niske. Na jednostavno dizajniranoj stranici lako ćete pronaći sve što vas interesira, a jedini minus je što stranica nije na hrvatskom jeziku. Stranica ima samo sedam svjetskih jezika u ponudi, ali bez obzira na to, ova kladionica se sasvim jasno profilirala kao jedna od vodećih u industriji, kojoj ljudi neizmjerno vjeruju te koja broji više od 4 milijuna korisnika. Zbog svih ovih stvari, ona se i na našoj stranici rangira kao visoko preporučeno mjesto sportskih oklada na kojem ćete vaše sportsko znanje i vještine pretvoriti u zabavu i naravno zaradu.